Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Familjens Jurists stipendium i familjerätt

    För att uppmuntra ökad kunskap inom familjerätt delar Familjens Jurist ut stipendium till juriststudenter i Lund, Göteborg, Stockholm, Umeå, Uppsala och Örebro för bästa uppsatsarbete inom svensk och internationell familjerätt eller socialrätt med barnrättslig inriktning.

    En student per institution tilldelas ett stipendium på 10 000 kr för uppsatsarbete. Av vinnarna får även den uppsats som fått högst poäng det nationella stipendiet, Sverigestipendiet, och ytterligare 15 000 kr. Den bästa uppsatsen inom de aktuella uppsatsämnena Svensk och internationell familjerätt och Socialrätt med barnrättslig inriktning får alltså totalt 25 000 kr.

    Familjens Jurist-stipendiet 2019

    Utdelningen av 2019 års stipendium skedde, för åttonde gånger i rad, den 26 september 2019.

    – Vi ser att behovet av familjejuridiska tjänster växer i vårt samhälle och därför är det också bra om fler intresserar sig för det, säger Lotta Dahlstrand, Kompetens- och Affärsutvecklingschef vid Familjens Jurist.

    Läs hela artikeln med Lotta Dahlstrand. 

    Årets stipendiater 2019

    Uppskovsbelopp vid bodelning. Föreligger koherens mellan skatterätten och civilrätten?” Författare: Anton Magnusson. Läs vår intervju med Anton.

    Surrogatmoderskap. Individens vilja att bilda familj, barns rättigheter och risken för ett systematiskt utnyttjande av kvinnor.” Författare: Nadja Jonasdotter Swärd. Läs vår intervju med Nadja.

    Vad ska det kosta att bo kvar i det gemensamma hemmet? - En undersökning av förutsättningarna för och beräkningen av nyttjanderättsersättning mellan makar” Författare: Amanda Wibom. Läs vår intervju med Amanda.

    Polygama äktenskap i Sverige. Ju fler desto bättre - eller?” Författare: Johanna Runius. Läs vår intervju med Johanna.

    Riskbedömningar, våld och barnets bästa. En studie av vårdnadsprocessens riskbedömningar vid fall av våld, sekretessmarkering och skyddat boende.” Författare: Hillevi Dahlin Kretz. Läs vår intervju med Hillevi.

    Analys av ärvdabalken 3:8” Författare: Oskar Augustsson. Läs vår intervju med Oskar.

    Här kan du läsa 2019 års uppsatser.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden