Hoppa till innehållet

Bodelning online

I ett bodelningsavtal delar ni upp era tillgångar och skulder. En bodelning kan göras mellan makar under pågående äktenskap eller när äktenskapet upphör på grund av skilsmässa eller dödsfall. Om ni är sambor och ska separera kan en bodelning göras om någon av er begär det.

Digitala avtal - steg för steg

  1. Välj dokument nedan och logga in med Mobilt BankID.
  2. Följ instruktionerna och fyll i dokumentet. Du behöver inte göra klart allt på en gång, utan det du fyller i sparas på Mina sidor och du kan därför fortsätta vid ett senare tillfälle.
  3. Om du har frågor om tjänsten eller ditt köp hör av dig till teknisksupport@familjensjurist.se.
  4. Betala när du är klar med Swish, kort eller faktura.
  5. Skriv ut och skriv under ditt dokument för att det ska vara juridiskt giltigt.

Har du försäkring via Folksam?

Om du vill utnyttja din juristförsäkring eller den juridiska rådgivningen i din hemförsäkring är det vi på Familjens Jurist som hjälper dig.

Använd din försäkring

Skriv bodelningsavtal själva

Om ni är överens om hur bodelningen ska göras kan ni enkelt skriva bodelningsavtalet i vår digitala dokumenttjänst. Om ni inte är överens rekommenderar vi att ni tar hjälp av en jurist.

Bodelning gifta utan barn

1 895 kr

Här kan makar som ska skilja sig skapa ett bodelningsavtal.

Bodelning gifta med barn

1 895 kr

Här kan makar med barn som ska skilja sig skapa ett bodelningsavtal. Stödverktyg via Varannan Vecka ingår kostnadsfritt.

Bodelning sambor utan barn

1 895 kr

Här kan sambor som ska/har separerat skapa ett bodelningsavtal. Sambor behöver endast göra en formell bodelning om en av er begär det.

Bodelning sambor med barn

1 895 kr

Här kan sambor med barn som ska/har separerat skapa ett bodelningsavtal. Sambor behöver endast göra en formell bodelning om en av er begär det. Stödverktyg via Varannan Vecka ingår kostnadsfritt.

Bodelning under äktenskap

1 895 kr

Här kan makar under ett pågående äktenskap skapa ett bodelningsavtal inför framtiden.

Stöd för dig som förälder

Vi vet genom forskning att barns mående under och efter en separation till största delen beror på föräldrarnas förmåga att samarbete. Vi erbjuder därför våra kunder ett kostnadsfritt stöd via Varannan Vecka. Genom artiklar och övningar får du kunskap och verktyg att bygga trygga vanor i det nya liv som tar form. 

Du får också möjlighet att under 90 dagar gratis testa Varannan Vecka-appen för praktiskt samarbetsstöd i mobilen 24/7.

Juridiskt kvalitetssäkrade dokument

Dokumenten är granskade av Arne Larsson, juridiskt sakkunnig inom ekonomisk familjerätt och medlem i Familjens Jurists kunskaps- och kvalitetsråd.

Om du har några frågor om tjänsten kontakta gärna vår tekniska support via e-post. Supporten är öppen helgfria vardagar kl. 08-17.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden