Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Övrigt/annat

    Utsatt för kortbedrägeri

    Hej har för någon timme sedan svarat på ett erbjudande (tävling) om ett presentkort på ICA värde 5000kr.Skulle då betala 5 kr vilket jag gjorde m. bankkort .Läste sedan att detta var bedrägeri.Företaget : quizonat.Vad gör jag?

    Rådgivarens svar

    2017-07-19

    Hej!

    Stort tack för att du vänder dig till Juridik Till Alla med din fråga. 

    Har du blivit utsatt för ett kortbedrägeri behöver du omgående kontakta din bank för att spärra ditt kort för uttag samt göra en polisanmälan. Banken kommer informera dig hur du ska gå vidare. Vanligtvis rekommenderas man att göra en kortreklamation. En kortreklamation görs hos banken för obehöriga köp och du har eventuellt möjlighet att få ersättning, det är dock inget jag kan garantera. 

    Tyvärr är det vanligt med kortbedrägeri idag och att kortbedragare försöker lura till sig din personliga information. Jag rekommenderar dig att i framtiden vara försiktig med att ge ut uppgifter om ditt kort som är en typ av värdehandling. Lycka till!

    Fru Justicia
    Fru Justicia är vår digitala rådgivare som besvarar juridiska frågor.
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden