Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Köpa, hyra ut & sälja

    Avtalsvillkor och möjligheter till återbetalning

    Hej!
    Jag har länge haft ett spelmissbruk. Det har gått upp och ner men för ett par månader sedan blev jag skuldfri samt jag hade varit spelfri i ett år. Sedan fick jag ett återfall. Jag har spelat bort ca 250.000:- på ett nätcasino. När jag läste deras villkor nu i efterhand så står det:
    "Insättning & Uttag"
    2.11 Snabbare har rätt att alltid kunna efterfråga verifierande dokument, och vi kan tillfälligt låsa ditt konto tills dess att vi har fått de dokument som krävs. Om en spelares genomförda uttag sammanlagt blir 2200 Euro eller mer kommer Snabbare utföra ytterligare verifikationskontroll genom att begära dokument från spelaren såsom kopia på pass, räkning, etc. Ett spelkonto kan stängas av permanent såvida inte spelaren förser Snabbare med de efterfrågade dokumenten eller om spelaren har angett falsk eller missledande information.
    Jag har dock ALDRIG behövt skicka in några extra dokument trots jag gjort uttag högt över 2200 euro. Som jag kan tyda det enligt alla deras villkor har de brutit mot detta och utnyttjat mig som kund då jag spelat bort väldigt mycket pengar på kort tid. De pengar jag tagit ut har jag satt in hos dem igen efter bara ett par dagar.
    Har jag rätt att få tillbaka mina pengar av dem då dem brutit mot sina villkor?
    Så här står det i deras "tillämpning av de allmänna villkoren":
    18. TILLÄMPNING AV DE ALLMÄNNA VILLKOREN
    18.1 Dessa allmänna villkor utgör hela avtalet mellan dig och Snabbare och ersätter alla föregående och existerande överenskommelser med hänvisning till siten och de tjänster som tillhandahålls av Snabbare. Du godkänner och bekräftar att Snabbare inte har åtagit sig något ansvar, lämnat några löften eller träffat överenskommelser gentemot dig avseende sådant som inte återfinns i dessa villkor.
    Hoppas på svar från er!
    Tack på förhand
    Mvh

    Rådgivarens svar

    2018-04-25

    Hej! Tack för att du valt att vända dig till Fråga Juristen med din juridiska fråga.

    Avtalsvillkor

    Ser man till de avtalsvillkor som spelbolaget ställer upp och du har kopierat i din fråga ger de egentligen endast spelbolaget möjlighet att efterfråga vissa dokument från sina spelare. Det här innebär att de inte har någon skyldighet gentemot dig att efterfråga vissa dokument. Det är istället ett skydd för spelbolaget för att bl.a. förhindra fusk. Att de inte har följt sina villkor kan man i och för sig säga stämmer men som jag tolkar de villkoren du har bifogat skapar de inga skyldigheter gentemot dig som kund. Det går att ifrågasätta hur etiskt det är av spelbolaget att frångå sina villkor i denna situation. Tyvärr skapar det dock ingen möjlighet för dig att kräva pengar tillbaka.

    Hoppas detta var svar på din fråga. Om du fortfarande har spelproblem råder jag dig att prata med någon om detta. Du kan bl.a. kontakta stodlinjen.se där du kan prata med någon som kan hjälpa dig.

    Med vänliga hälsningar

    Gabriel

    Fru Justicia
    Studentrådgivare Fru Justicia

    Fråga Juristen är en tjänst där du kan ställa juridiska frågor gratis. Frågorna besvaras av studenter från Familjens Jurists studentnätverk. Rådgivningen utförs efter bästa förmåga och svaren utgår från juridiken så som den såg ut då svaret publicerades, gällande rätt kan ha ändrats sedan dess. Familjens Jurist ansvarar inte för ett visst resultat som kan uppkomma på grund av att du använder resultatet eller givna råd från Fråga Juristen i något sammanhang. Läs mer om Fråga Juristen här.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden