Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Flytta ihop & bli sambo

    Köpa in sig i sambons hus

    Hej,

    Jag har en flickvän som äger ett hus. Nu vill vi flytta ihop och då är det jag som ska flytta in i huset. Vi vill lösa det genom att jag köper in mig
    i huset så att vi äger det tillsammans 50/50.
    Hur ska vi gå tillväga? Hon har betalat en del kontant och har lån på resterande delen. Jag hade också tänkt att betala kanske 20% kontant och ta lån på resten. Hir kan vi lösa detta på bästa och mest rättvisa sätt?
    Mvh

    Rådgivarens svar

    2020-05-10

    Hej, stort tack för att du vänder dig till oss med din fråga!

    Om ni vill göra så att du blir ägare till hälften av fastigheten kan du helt enkelt köpa hälften av lägenheten av din flickvän. Ni kan gemensamt komma överens om köpeskillingen, det behöver inte nödvändigtvis vara halva värdet av huset. Du kan även betala genom att ta över en del av hennes bolån. Detta anger ni i köpekontraktet.

    När du blivit delägare till huset kan du ansöka om lagfart hos Lantmäteriet.

    För att se till att allt går rätt till kan det vara bra att ta hjälp av en jurist när ni upprättar köpekontraktet, du är välkommen att boka tid med någon av våra jurister. Du kan även använda dig av vår tjänst Familjens Jurist Digital för att upprätta juridiska dokument.

    Hoppas att du fått svar på din fråga!

    Fru Justicia
    Studentrådgivare Fru Justicia
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden