Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Familj & barn

    Kontaktförbud vid gemensam vårdnad

    Hej. Modern har skaffat kontakt förbud mot mig på grund av lögner. Hon tog även våran dotter bort från dagis så jag inte kan träffa henne. Så nu träffar hon bara moder sidan. Hon får inte leka med barn i hennes egen ålder å hon är 5 år och detta varit i 3 månader nu… farmor städar trappan där dom bor 1 gång i veckan men inga barn barn som säger Hej hon hör dom varje gång.. Nu har det gått över 3 månader å jag är vårdnadshavare och jag har inte fått träffa henne under denna tid...saknaden börjar bli stor

    Rådgivarens svar

    2018-12-20

    Hej! Tack för att du vänder dig till oss på Fråga Juristen med din fråga. Jag förmodar att din fråga syftar till att få reda på när du får träffa din dotter igen.

    Regler om kontaktförbud finns i lag om kontaktförbud. Kontaktförbud får meddelas om det finns risk för att personen med kontaktförbud annars skulle begå brott mot, förfölja eller annars allvarligt trakassera den som förbudet skyddar. Ett kontaktförbud omfattar inte kontakter som är uppenbart befogade, exempelvis om ert gemensamma barn har insjuknat. Kontaktförbud gäller i högst ett år, men kan därefter förlängas på begäran. Det är möjligt för dig att bestrida beslut om kontaktförbud genom att ta upp frågan i domstol.

    Kontaktförbud kan således meddelas oavsett om parterna har gemensamma barn. Kontaktförbud får dock inte hindra föräldrar att umgås med sina barn. Du kan få få stöd och hjälp via socialtjänsten gällande kommunikation med ditt barn. Om kontaktförbudet däremot avser att skydda även barnet i din situation, finns det ingen möjlighet till kontakt med ditt barn.

    Om du behöver hjälp med ditt ärende är du varmt välkommen att kontakta någon av våra jurister här.

    Fru Justicia
    Studentrådgivare Fru Justicia
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden