Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Familj & barn

    Kontaktförbud och gemensam vårdnad

    Hej.har kontaktförbud mot mitt ex. Vi har 2 barn med gemensam vårdnad..nu har hon hållit dom borta från alla på min sida.svägerska har frågat om hon få ta min dotter till mig men nej till svars.hon har ljugit en hel del och detta har många uppfattat .Hon är är inte på dagis längre för det har hon tagit bort! Får ingen info om sjukhus besöken som gäller sonen.svårt sjuk och ingen info på över 3 månader. Hon håller barnen i lägenheten å bara hennes familj gäller...bekymrad pappa

    Rådgivarens svar

    2019-01-18

    Hej, Stort tack för att du vänder dig till oss på Fråga Juristen med din fråga!


    Lagen om kontaktförbud behandlar regler om kontaktförbud. Av lagen framgår inte vad som gäller för situationen du beskriver, när det är fråga om föräldrar med gemensam vårdnad. Av förarbeten till lagen framgår dock att kontaktförbud inte får hindra föräldrar att umgås med sina barn, om förbudet inte gäller till skydd för barnen då finns det ingen möjlighet till kontakt med barnen. Förarbeten anger även att praktiska problem för föräldrar kan lösas genom att socialtjänsten förmedlar kontakten emellan och även följer med barnet till och från föräldrarnas bostäder.

    Mitt råd är att du kontaktar socialtjänsten, för att se vilket stöd de kan ge dig i att lösa de praktiska problem du beskriver, samt utreda hur ni långsiktigt kan lösa er situation då gemensam vårdnad i kombination med ett kontaktförbud kräver hjälp utifrån.

    Jag hoppas att jag har besvarat din fråga. Om det återstår frågor är du är varmt välkommen att kontakta en av våra familjejurister här som kan ge dig vidare vägledning i ditt ärende.

    Vänliga hälsningar,

    Susann

    Fru Justicia
    Studentrådgivare Fru Justicia
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden