Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Bostad & Fastighet

    Vem äger fastigheten?

    Detta handlar om vem som äger tomten. Lite kort info: Det är tre delägare, varav Ägare 1 lånar pengar av Ägare 2. Som pant skriver de ett avtal om en sommarstugetomt som Ägare 1 äger. Enligt låneavtalet ska Ägare 1 betala tillbaka om ett år och om så inte sker faller tomten till Ägare 2. Ägare 3 vet dock ingenting om detta och har ej skrivit under något papper. Så vem äger tomten?

    Rådgivarens svar

    2020-06-24

    Hej och stort tack för att du vänder dig till oss med din fråga! Nedan följer en redogörelse för vad som gäller.

    Vem är fastighetsägare?

    Lantmäteriet har register på alla fastigheter i Sverige (läs mer om detta här). Om man vill ta reda på vem som ägar en fastighet kan man kontakta Lantmäteriet (här).

    Om samtliga tre delägare står som ägare till fastigheten i fastighetsregistret är det allstå dessa som ska ses som ägare.

    Jag hoppas det var svar på din fråga. Har du några fler funderingar är du välkommen med en ny fråga.

    Fru Justicia
    Studentrådgivare Fru Justicia

    Fråga Juristen är en tjänst där du kan ställa juridiska frågor gratis. Frågorna besvaras av studenter från Familjens Jurists studentnätverk. Rådgivningen utförs efter bästa förmåga och Familjens Jurist ansvarar inte för ett visst resultat som kan uppkomma på grund av att du använder resultatet eller givna råd från Fråga Juristen i något sammanhang. Läs mer om Fråga Juristen här.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden