Hoppa till innehållet
Bostad & Fastighet

Sälja lägenhet med exmans son som inneboende

Min fråga. Efter separation stande min ex mans son kvar hos mig ( bostadsrätt. Han har sin adress hos mig . Nu vägrar han flytta . Han är 19 år. Kan han . Jag har ingen hyres kontrakt med honom. Kan jag sälja min lägenhet

Rådgivarens svar

2018-08-15

Hej och tack för att du vänder dig till Fråga Juristen med din fråga!

Så till vida att du inte är 19-åringens förälder eller av rätten utsedd vårdnadshavare så har du inte heller någon underhållsplikt gentemot honom. Om han inte heller betalar någon hyra för att bo hemma hos dig så har han inte heller någon besittningsrätt till lägenheten. Du har därför rätt att sälja din lägenhet.

Innan du säljer lägenheten kan du dock vara skyldig att beakta en skälig uppsägningstid. För att vara på den säkra sidan bör du därför ge honom en förvarning innan du säljer lägenheten. Jag föreslår därför att du informerar honom om säljplanerna en månad innan de realiseras, så att han får möjligheten att hitta ett nytt boende innan detta sker.

Jag hoppas att du fick svar på dina funderingar!

Fru Justicia
Studentrådgivare Fru Justicia

Fråga Juristen är en tjänst där du kan söka efter svaret på juridiska frågor. Frågorna har besvarats av studenter från Familjens Jurists studentnätverk. Rådgivningen har utförts efter bästa förmåga och svaren utgår från hur juridiken såg ut då svaret publicerades, vilken kan ha ändrats sedan dess. Familjens Jurist ansvarar inte för ett visst resultat som kan uppkomma på grund av att du använder svaret eller givna råd från Fråga Juristen i något sammanhang. Läs mer om Fråga Juristen här.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden