Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Bostad & Fastighet

    Sälja lägenhet med exmans son som inneboende

    Min fråga. Efter separation stande min ex mans son kvar hos mig ( bostadsrätt. Han har sin adress hos mig . Nu vägrar han flytta . Han är 19 år. Kan han . Jag har ingen hyres kontrakt med honom. Kan jag sälja min lägenhet

    Rådgivarens svar

    2018-08-15

    Hej och tack för att du vänder dig till Fråga Juristen med din fråga!

    Så till vida att du inte är 19-åringens förälder eller av rätten utsedd vårdnadshavare så har du inte heller någon underhållsplikt gentemot honom. Om han inte heller betalar någon hyra för att bo hemma hos dig så har han inte heller någon besittningsrätt till lägenheten. Du har därför rätt att sälja din lägenhet.

    Innan du säljer lägenheten kan du dock vara skyldig att beakta en skälig uppsägningstid. För att vara på den säkra sidan bör du därför ge honom en förvarning innan du säljer lägenheten. Jag föreslår därför att du informerar honom om säljplanerna en månad innan de realiseras, så att han får möjligheten att hitta ett nytt boende innan detta sker.

    Jag hoppas att du fick svar på dina funderingar!

    Vänliga hälsningar,
    Oskar Emilsson

    Fru Justicia
    Studentrådgivare Fru Justicia
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden