Hoppa till innehållet
Bostad & Fastighet

Måste man sitta kvar i bostadsrättsföreningens styrelse efter det att man sålt sin bostadsrätt?

Hej, jag sitter nu med i en bostadsrättförening och är in vald på 2 år. Jag är ordinarie ledamot och suttit snart 1 år. Jag har nu sålt lägenheten och under vad som gäller vid uppsägning av uppdraget. Måste jag sitta kvar mina 2 år eller kan jag avgå med omedelbar verkan?

 

Rådgivarens svar

2019-09-21

Hej, stort tack för att du vänder dig till oss på Fråga Juristen med din fråga!

Stort tack för att du vänder dig till oss med din fråga! Nedan kommer en redogörelse för vad som gäller i er situation.

Avgå från styrelsen
Att en ledamot vill avgå från sitt uppdrag är inget som styrelsen kan neka ledamoten. Det är sällan det blir några större konsekvenser när en styrelseledamot vill avgå. Det viktigaste är att styrelsen ser till att vara beslutsför nästkommande möte. Hurvida styrelsen är det eller inte finner man i bostadsrättföreningens stadgar.

Sammanfattning
Du måste inte sitta kvar dina två år i bostadsrättsföreningen. Du kan göra en anmälning till styrelsen redan nu att du vill avgå.

Har du fler frågor eller funderingar får du gärna ställa ytterligare en fråga.

 

Vänliga hälsningar,

Fru Justicia
Studentrådgivare Fru Justicia

Fråga Juristen är en tjänst där du kan söka efter svaret på juridiska frågor. Frågorna har besvarats av studenter från Familjens Jurists studentnätverk. Rådgivningen har utförts efter bästa förmåga och svaren utgår från hur juridiken såg ut då svaret publicerades, vilken kan ha ändrats sedan dess. Familjens Jurist ansvarar inte för ett visst resultat som kan uppkomma på grund av att du använder svaret eller givna råd från Fråga Juristen i något sammanhang. Läs mer om Fråga Juristen här.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden