Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Bostad & Fastighet

    Köp av fast egendom

    Hej!
    Jag och min sambo ska köpa en fastighet av min sambos far.
    Har skrivit ett väldigt enkelt köpekontrakt och köpebrev men behöver hjälp av något att kika så det uppfyller kraven som ställs. Är det något jag kan få hjälp med?

    Rådgivarens svar

    2019-01-22

    Hej,

    Tack för att du vänder dig till Fråga Juristen med din fråga.

    Köp av fast egendom

    Den tillämpliga lagen vid köp av fastighet är Jordabalken (JB). I 4 kap. JB finns regler om köp av fast egendom. Som du kanske vet är köp av fast egendom är ett så kallat formavtal, vilket innebär att avtalet är ogiltigt om inte alla formföreskrifter iakktas (se 4 kap. 1 § st. 3 JB). Det kan därför vara bra att ta hjälp av en verksam jurist när det gäller att köpa eller sälja fast egendom.

    Familjens jurist erbjuder rådvigningspaket via telefon eller skype för att upprätta ett köpekontakt till ett fast pris. HÄR hittar du prisuppgifter och mer information om våra olika rådgivningspaket.

    Lycka till!

    Fru Justicia
    Studentrådgivare Fru Justicia

    Fråga Juristen är en tjänst där du kan ställa juridiska frågor gratis. Frågorna besvaras av studenter från Familjens Jurists studentnätverk. Rådgivningen utförs efter bästa förmåga och svaren utgår från juridiken så som den såg ut då svaret publicerades, gällande rätt kan ha ändrats sedan dess. Familjens Jurist ansvarar inte för ett visst resultat som kan uppkomma på grund av att du använder resultatet eller givna råd från Fråga Juristen i något sammanhang. Läs mer om Fråga Juristen här.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden