Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Bostad & Fastighet

    Ingår blomlådor i försäljning av bostadsrätt?

    Hej! Vi har sålt vår lägenhet och är dags för överlämning om en månad. Vi har 2 st blomlådor på balkongen, ingår de i lägenheten eller kan vi ta med oss dem?

    Rådgivarens svar

    2019-04-01

    Hej! Tack för att du ställer din fråga till oss på Fråga Juristen.

    Vid försäljning av bostadsrätt gäller reglerna i köplagen. Det finns däremot inga regler för vilka tillbehör som ingår i en försäljning av en bostadsrätt. Därför är det framför allt överlåtelseavtalet mellan köparen och säljaren som ska reglera vilka tillbehör som ska ingå vid försäljningen. Utöver det förväntas generellt sett allt som är fast monterat ingå i köpet.

    I ert fall gäller det två blomlådor. Om det inte står uttryckligen i överlåtelseavtalet av bostadsrätten att blomlådorna ska ingå i köpet, ska de i regel inte ingå. Blomlådor är dessutom enkla att förflytta och sällan fast monterade på balkongräcket.

    Du bör i första hand prata med mäklaren och köparen angående situationen. Det finns förmodligen inga problem med att ta med blomlådorna i flytten, om inget särskilt står i överlåtelseavtalet. Du är även varmt välkommen att kontakta någon av våra jurister här för vidare hjälp i ditt ärende.

    Vänligen,
    Josefine Johansson

    Fru Justicia
    Studentrådgivare Fru Justicia
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden