Hoppa till innehållet
Bostad & Fastighet

Flyttstädning

Hur mycket är skäligt summa att ta ut om man inte är nöjd med flyttstädnig och bortforsling av några möbler?

Rådgivarens svar

2018-03-21

Hej, och stort tack för att du vänder dig till oss med din fråga! Nedan kommer en kort redogörelse för vad som gäller.

I ”Nyckeltal för lägenhetsrepartationer”, som ges ut av de kommunala bostadsbolagens organisation Sabo, kan man få en uppfattning om hur mycket ”onormalt slitage” kan kosta. Under 2016 låg städning för en lägenhet om ca 75 kvm på 4 820 kr (jag har dessvärre inte tillgång till senare belopp), men det kan tänkas att beloppet är en aning högre idag.

Hoppas att du fått svar på din fråga. Om du skulle behöva ytterligare upplysningar eller hjälp är du välkommen att boka tid hos en av våra familjejurister.

 

Fru Justicia
Studentrådgivare Fru Justicia

Fråga Juristen är en tjänst där du kan söka efter svaret på juridiska frågor. Frågorna har besvarats av studenter från Familjens Jurists studentnätverk. Rådgivningen har utförts efter bästa förmåga och svaren utgår från hur juridiken såg ut då svaret publicerades, vilken kan ha ändrats sedan dess. Familjens Jurist ansvarar inte för ett visst resultat som kan uppkomma på grund av att du använder svaret eller givna råd från Fråga Juristen i något sammanhang. Läs mer om Fråga Juristen här.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden