Hoppa till innehållet
Bostad & Fastighet

Fastighetsskatt

Jag och min bror har ärvt en gård av vår döda far. Brodern bor på gården och nu vill jag bli utlöst. Jag har underlag för fastighetskatt ifrån på 400 tusen, antar att min bror har lika. Jag har sagt jag vill ha 700 tusen, hur mycket måste jag skatta bort och finns det någon annan lösning?

Rådgivarens svar

2019-04-04

Hej,

Tack för att du vänder dig till oss på Fråga Juristen.

Du beskriver att du har funderingar kring skatten som utlöses i samband med att din bror ska köpa ut dig ur er gemensamma fastighet. Jag kan tyvärr inte ge dig något konkret svar på frågan. För att göra en beräkning av skatt behöver jag samla in relevanta uppgifter.

Du kan kontakta Skatteverket för att ställa dina frågor gällande skatten.

Om du önskar hjälp med att utreda din skattemässiga situation och eventuellt upprätta dokument för överlåtelsen mellan dig och din bror är du varmt välkommen att kontakta mig. Jag arbetar på Familjens Jurist och kan hjälpa dig för ett timarvode om 2 095 kronor.

Med vänlig hälsning,

Emelie Carlsson 
Biträdande jurist

 http://intranat.familjensjurist.se/contentassets/928d124cc59941ae8aeff1b88be05575/fj-epostsignatur.png

Telefon: 08-709 83 06 │ Kontor: 08-709 84 00
Postbox: 451 89, 104 30 Stockholm │ Besök: Torsgatan 30, 113 21 Stockholm

Fru Justicia
Studentrådgivare Fru Justicia

Fråga Juristen är en tjänst där du kan söka efter svaret på juridiska frågor. Frågorna har besvarats av studenter från Familjens Jurists studentnätverk. Rådgivningen har utförts efter bästa förmåga och svaren utgår från hur juridiken såg ut då svaret publicerades, vilken kan ha ändrats sedan dess. Familjens Jurist ansvarar inte för ett visst resultat som kan uppkomma på grund av att du använder svaret eller givna råd från Fråga Juristen i något sammanhang. Läs mer om Fråga Juristen här.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden