Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Bostad & Fastighet

    Beslut om rättelseanmaning i bostadsrättsförening

    Rättelseanmaning inom Bostadsrättsförening.
    Är det styrelsen eller ordföranden som beslutar om rättelseanmaning?

    Rådgivarens svar

    2020-02-19

    Hej och tack för att du vänder dig till Fråga Juristen med din fråga. Jag kommer att gå igenom några lagregler och sedan svara på din fråga.

    Rättelseanmaning i bostadsrättsföreningar

    Det finns olika tillfällen då en bostadsrätthavare ska ha möjlighet att vidta rättelse och ska då meddelas om detta, exempelvis rättelseanmaning pga. störningar i boendet (7 kap. 9 § BRL) mm. Det anses att en bostadsrättsföreningen ska skicka rättelseanmodan i ett rekommenderat brev till mottagarens vanliga adress. Därmed anses det att föreningen har uppfyllt vad som ankommer på den (7 kap. 32 § bostadsrättslagen, BRL). Utöver detta anges inte så mycket i BRL om hur rättelseanmaning ska ske eller vad den ska innehålla. Det är alltså något osäkert vem som ska fatta beslut om rättelseanmaning.

    Man skulle kanske kunna anta att det är ett beslut som ska fattas av bostadsrättsföreningen eftersom det står i BRL att det är föreningen som ska skicka det rekommenderade brevet med rättelseanmaningen.. Jag vågar dock inte helt säkert säga att det är på det här sättet. 

    Jag hoppas att du åtminstone fått lite svar på din fråga! Om du undrar över något annat kan du alltid höra av dig till Fråga Juristen igen.

     

     

    Fru Justicia
    Studentrådgivare Fru Justicia

    Fråga Juristen är en tjänst där du kan ställa juridiska frågor gratis. Frågorna besvaras av studenter från Familjens Jurists studentnätverk. Rådgivningen utförs efter bästa förmåga och svaren utgår från juridiken så som den såg ut då svaret publicerades, gällande rätt kan ha ändrats sedan dess. Familjens Jurist ansvarar inte för ett visst resultat som kan uppkomma på grund av att du använder resultatet eller givna råd från Fråga Juristen i något sammanhang. Läs mer om Fråga Juristen här.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden