Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Särkullbarn

    Juridiken skiljer på barn och barn. I äktenskap där det finns minst ett barn som inte är ert gemensamma är risken för juridiskt kaos stor, oavsett hur mycket du som styvförälder älskar ditt bonusbarn. Men det finns sätt att slippa eventuella problem och du kan förbereda dig redan idag.

    Särkullbarnens makt

    Särkullbarn har samma arvsrätt som ett gemensamt barn, men med en viktig skillnad. De har rätt att få ut arvet från sin biologiska förälder direkt, även om styvföräldern fortfarande lever. Om styvföräldern då inte har råd att lösa ut särkullbarnet innebär det stora ekonomiska bekymmer och kan tvinga den efterlevande styvföräldern att sälja hemmet.

    Undvik fällan!

    Även om det är jobbigt att planera för det värsta är det viktigt att alla parter pratar med varandra om det otänkbara någon dag skulle ske. Speciellt i komplicerade familjekonstellationer. Särkullbarn har rätt att avstå sin laglott och sedan få ut den som efterarv när styvföräldern gått bort. För det krävs inget testamente. Men för trygghetens skull kan du som biologisk förälder skriva ett testamente och ange att bröstarvingar enbart ska ärva sin laglott.

    Vi hjälper dig

    Särkullbarn är en av de vanligaste ekonomiska fällorna att hamna i idag. Hos oss träffar du jurister med lång erfarenhet inom familjejuridik som hjälper dig hitta det skydd som passar just din familj.

    Familj på kulle
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden