Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Köpekontrakt

    Ett köpekontrakt är i de flesta fall samma sak som ett skriftligt avtal. Om det är så att du ska köpa något av en annan kan det vara bra att ha ett skriftligt avtal som är undertecknat av er båda. Det går aldrig att säkert förutse vad som kan bli en tvist i framtiden och vissa överenskommelser är inte giltiga utan avtal. Därför är det bäst att i skriftlig avtal komma överens om villkoren för köpet eller försäljningen.

    Upprätta ett kontrakt

    Om du ska köpa eller sälja något från eller till en annan privatperson kan det vara bra att upprätta ett köpekontrakt. I köpekontraktet bör ni skriva vad köpesumman är, om det finns vissa villkor för att köpet ska bli giltigt eller information om varan och dess skick.

    När det kommer till fastigheter och bostadsrätter så måste ett skriftligt köpekontrakt upprättas. Muntliga löften är inte bindande när det gäller fastigheter. Köpekontraktet för en fastighet ska bland annat innehålla köpesumman och tillträdesdatum, och det ska undertecknas av både köparen och säljaren.

    I samband med att köparen får tillträde till fastigheten kan det vara klokt att skriva ett köpebrev. Det används som ett kvitto på att köpeskillingen har betalats. På vår plattform Legalite kan du upprätta ett köpebrev helt kostnadsfritt.

    Vi hjälper dig med köpekontraktet

    Om du önskar hjälp att upprätta ett köpekontrakt kan du kontakta oss på Familjens Jurist. Vi är experter på familjejuridik och kan hjälpa dig att upprätta alla typer av juridiska dokument som du kan tänkas behöva.

    Underskrifter avtal
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden