Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Köpekontrakt

    Ett köpekontrakt är i de flesta fall samma sak som ett skriftligt avtal. Om det är så att du ska köpa något av en annan kan det vara bra att ha ett skriftligt avtal som är undertecknat av er båda. Det går aldrig att säkert förutse vad som kan bli en tvist i framtiden och vissa överenskommelser är inte giltiga utan avtal. Därför är det bäst att i skriftlig avtal komma överens om villkoren för köpet eller försäljningen.

    Upprätta ett kontrakt

    Om du ska köpa eller sälja något från eller till en annan privatperson kan det vara bra att upprätta ett köpekontrakt. I köpekontraktet bör ni skriva vad köpesumman är, om det finns vissa villkor för att köpet ska bli giltigt eller information om varan och dess skick.

    När det kommer till fastigheter och bostadsrätter så måste ett skriftligt köpekontrakt upprättas. Muntliga löften är inte bindande när det gäller fastigheter. Köpekontraktet för en fastighet ska bland annat innehålla köpesumman och tillträdesdatum, och det ska undertecknas av både köparen och säljaren.

    Vi kan hjälpa till

    Kontakta oss på Familjens Jurist så hjälper vi dig att upprätta de avtal du behöver.

    Kostnadsfritt köpebrev

    Ett köpebrev används som ett kvitto på att köpeskillingen har betalats, och skrivs under i samband med att tillträde ges till köparen av fastigheten. På vår nya plattform Legalite hittar du köpebrev och allt annat som kan vara till hjälp i vardagsjuridiken - helt kostnadsfritt.

    Gå till köpebrevet på Legalite

    Underskrifter avtal
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden