Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik

Internationell privaträtt - juridisk hjälp i Sverige eller av advokat utomlands

Planerar du för ett nytt hemland? Har du semesterboende i annat land? Har du flyttat till Sverige och bildat familj här? Arbetar du i ett annat land?

Att flytta utomlands är en dröm för många, men utan planering och korrekta juridiska dokument kan det också bli en mardröm. Ta hjälp av oss så blir du väl förberedd med trygghet i ditt nya hemland.

I dagens värld rör sig allt fler människor mellan länder. Man arbetar utomlands en tid, hittar sitt livs kärlek i ett annat land, eller flyttar till varmare breddgrader på äldre dagar. Människor flyttar givetvis också till Sverige från andra delar av världen.

Men oavsett varför och vart man flyttar, tänker många inte på vilka konsekvenser det kan få om man inte är juridiskt förberedd. Lagarna skiljer sig mycket åt mellan olika länder när det gäller sådant som äktenskapsförord, arvsrätt, skatter och deklaration, bodelning, bouppteckning och testamente. Även inom EU och Europa är skillnaderna stora.

Därför är det viktigt att se över din juridiska situation om du planerar att flytta, redan bor utomlands eller är inflyttad i Sverige. Genom att göra rätt från början och ordna med viktiga dokument kan du undvika många problem som är svåra – ibland omöjliga – att lösa när det oförutsedda väl har hänt och du varken har lagar eller dokument på din sida.

Boka tid för en konsultation med oss på Familjens jurist!

Sveriges största juristbyrå – även utanför Sverige
Familjens jurist är Sveriges största privatjuridiska byrå med 33 kontor på 31 orter i landet, från Malmö till Luleå. Med lång egen erfarenhet och ett nära samarbete med advokater och jurister i flera länder, hjälper vi dig att se över din situation och dina behov när det gäller internationell familjerätt.

När du anlitar oss får du tryggheten i en personlig kontakt, samtidigt som du får tillgång till hela den samlade kompetensen hos alla våra 240 anställda. Dessutom utvecklar vi hela tiden samarbeten med utvalda partners, runtom i världen. Våra Preferred Partners är erfarna och kompetenta advokat- och juristbyråer som delar vår passion för familjerätt och privatjuridisk rådgivning. De ger oss extra resurser att hjälpa dig på plats. Den här bredden av intern och extern expertis och erfarenhet gör oss unika i Sverige och det är den som gör det möjligt för oss att handlägga även komplicerade internationella ärenden snabbt och med absolut högsta kvalitet.

Har du frågor, välkommen att kontakta ansvarig för vår Utlandenhet, Ewa-Maria van der Kwast, tel: +46 (8) 709 84 88 eller via e-post: ewamaria.vanderkwast@familjensjurist.se.

Film
*
Max tillåtna ord är:
*
*