Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    HBTQ-juridik

    Det finns egentligen ingen särskild regnbågsjuridik. Svensk lag behandlar alla lika oavsett sexuell läggning. Idag är äktenskapsbalken könsneutral och adoption är möjlig för samkönade makar. Däremot lever HBTQ-personer ofta i familjekonstellationer som kan skapa särskilda juridiska behov.

    HBTQ-personer är förstås inte en enhetlig grupp som behöver samma typ av juridisk rådgivning. Olika situationer skapar olika behov. Kanske är ni ett par som behöver hjälp med att förstå regelverket kring assisterad befruktning? 

    För familjer där fler vuxna än två valt att sätta ett barn till världen tillsammans, finns ett stort värde av att träffa en jurist. Då kan det behövas ett samäganderättsavtal för en gemensam bostad eller testamente. Testamente är extra viktigt i dessa familjer eftersom ett barn juridiskt bara kan ha två föräldrar.

    Vi kan hjälpa till

    Oavsett om du behöver juridisk rådgivning som rör insemination, surrogatmödraskap, adoption eller andra frågor om hur regnbågsfamiljen påverkas av familjerätten, hjälper vi gärna till. Vi har specialkompetens i familjejuridiska frågor som rör HBTQ-personer.

    Med anledning av Coronaviruset

    Familjens Jurist följer noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset och sjukdomen covid-19. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har vidtagit ett antal åtgärder inom vår verksamhet för att minska smittspridningen. Här kan du läsa mer om de åtgärder vi gjort inom vår organisation.

    Vi erbjuder alla våra kunder möjligheten att boka om sitt möte helt kostnadsfritt, antingen till en annan dag eller till ett telefonmöte.

    Par i en soffa
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden