Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Som Skandiakund får du rabatt på familjejuridik

    Familjens Jurist och Skandia har ett nära samarbete där du som Skandiakund kan få hjälp med familjejuridiska frågor. Förutom ett ökat skydd och trygghet för dig och dina närmaste får du som Skandiakund dessutom förmåneliga rabatter på de frågor du vill få hjälp med. Du kan välja att träffa en jurist, få hjälp över telefon eller via mallar själv upprätta dokument genom Familjens Jurists onlinetjänst.

    Rabatten är olika stor beroende på vilken hjälp du väljer

    • Få hjälp av en jurist på något av våra kontor eller över telefon: 750 kr rabatt

    • Upprätta själv online:  250 kr rabatt

    För att ta del av rabatten behöver du uppge rabattkoden Skandiakund vid bokning eller innan du betalar på vår digitala tjänst. 

    Exempel på avtal och andra juridiska dokument som vi kan hjälpa dig med är: 

    Livsbesiktning®

    En Livsbesiktning® är en kostnadsfri genomgång av din familjejuridiska situation. Tillsammans med en jurist går du igenom din situation och hittar de juridiska skydd som kan göra din tillvaro mindre dramatisk. Här kan du läsa mer om vår tjänst Livsbesiktning®. 

    Bodelningsavtal

    I ett bodelningsavtal anger ni hur er egendom och/eller giftorättsgods ska eller har fördelats mellan parterna vid en eventuell separation. 
    Här kan du läsa mer om bodelning.

    Samboavtal

    Med ett samboavtal kan du gå runt sambolagens bodelningsregler helt, men också delvis. Exempelvis kan ni välja att bodelningsreglerna inte ska gälla sambobostaden men att den övriga samboegendomen ska delas lika enligt sambolagen. Läs mer om samboavtal här.

    Skuldebrev

    Ett skuldebrev kan upprättas om du och din partner går in med olika stor andel av exempelvis kontantinsatsen i ert nya hem. Istället för att ändra ägarfördelningen kan ni då upprätta ett skuldebrev på skillnaden i insatsen.
    Här kan du läsa om skuldebrev.

    Testamente

    I ett testamente kan du själv välja vem som ska ärva dig. Det är extra viktigt om du är sambo då sambor inte ärver varandra. Läs här om testamente.

    Familjejuridiska paket till fast pris

    Över telefon eller Skype kan du få juridisk rådgivning och dokument anpassat efter just din situation till ett fast pris. Här kan du läsa mer om våra paketerbjudanden.  

    Du kan läsa mer om Skandias och Familjens Jurists samarbete här!

     

    Vill du lära dig mer om familjejuridik?

    Familjens Jurist har lanserat en podd där vi pratar om juridikens betydelse för våra relationer och liv. Missa inte våra avsnitt!  Här hittar du vår podd!

    Med anledning av Coronaviruset

    Familjens Jurist följer noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset och sjukdomen covid-19. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har vidtagit ett antal åtgärder inom vår verksamhet för att minska smittspridningen. Här kan du läsa mer om de åtgärder vi gjort inom vår organisation.

    Vi erbjuder alla våra kunder möjligheten att boka om sitt möte helt kostnadsfritt, antingen till en annan dag eller till ett telefonmöte.

    Vad kostar det?

    Fråga

    Vad kostar det att anlita Familjens Jurist för juridiska tjänster?

    Svar

    För rådgivning över telefon har vi en prislista med fasta priser, här hittar du den. Vi har också fasta priser för Familjens Jurist Online, vår tjänst där du själv kan skriva avtal online. Här kan du se priserna för våra online tjänster.

    När du träffar en jurist på ett kontor lämnas alltid ett kostnadsförslag i samband med det första mötet. Beroende på ditt ärenden så kan juristen föreslå antingen löpande räkning eller ett fast pris.

    Hur får jag avtalet/en?

    Fråga

    Hur levereras de juridiska dokumenten till mig?

    Svar

    Väljer du att boka ett personligt möte får du oftast efter det inledande mötet det juridiska dokumentet skickade till din e-postadress som ett första utkast. Då kan du sen i lugn och ro gå igenom dokumenten. När juristen färdigställt den slutgiltiga versionen kan dokumentet skickas till dig med post eller e-post, beroende på vad du föredrar. Samma sak gäller om mötet sker över telefon eller Skype.

    Skriver du dokumentet själv online får du dokumentet levererade per e-post direkt när du fyllt i rabattkoden och gått förbi betalningssteget. Dokumenten kan även laddas ner från Familjens Jurist Online.

    Hur görs betalningen?

    Fråga

    Hur betalar jag?

    Svar

    Om du träffar en jurist på ett kontor, eller över telefon/Skype, betalar du din rådgivning och dina dokument genom en faktura som ställs ut i efterskott med 14 dagars betalningsvillkor.

    Om du skriver/köper dokumentet online betalar du i antingen med faktura, kort eller direktbanksbetalning genom vårt samarbete med Svea Ekonomi.

    Kontaktuppgifter Skandia

    Fråga

    Hur kommer jag i kontakt med Skandia?

    Svar

    För att komma i kontakt med Skandia ringer du på telefonnummer 0771-55 55 00. 

    Gäller ditt ärende:

    • Bank – tryck 1 (alla dagar 6-24)
    • Försäkring & pension – tryck 3 (vardagar 8.15-16.45)
    Hur går det till när jag anlitar Familjens Jurist?

    Fråga

    Hur bokar jag ett möte med Familjens Jurist?

    Svar

    På Familjens Jurist hemsida väljer du själv den tjänst som passar dig bäst. Om du vill träffa en jurist på ett kontor eller prata med en jurist via telefon/Skype fyller du enkelt i dina kontaktuppgifter direkt på vår hemsida. Du kommer då bli kontaktad per telefon av vår bokningsenhet. Tillsammans hittar ni en tid som passar för dig och för juristen. Du får alltid en bokningsbekräftelse per e-post med den information du behöver inför ditt möte.

    Hur tar jag del av rabatten?

    Fråga

    Hur säkerställer jag att jag får tar del av rabatten?

    Svar

    Bokar du ett personligt möte på ett kontor eller ett möte över telefon/Skype är det viktigt att du kommer ihåg att fylla i rabattkoden Skandiakund i fältet ”beskriv ditt ärende”. Du kan även uppge rabattkoden när du pratar med vår bokningsenhet.

    Väljer du att använda Familjens Jurist online fyller du i rabattkoden Skandiakund på sidan för betalning.

    Par på brygga
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden