Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Utlandsenheten

    Välkommen till vår enhet för internationell privaträtt 

    I dagens globaliserade värld lever vi och förflyttar oss mellan olika länder i en allt större omfattning. Vi studerar, arbetar, bosätter oss eller bildar familj över nationsgränserna. Det är inte ovanligt att man är medborgare i ett land, bosatt i ett annat och har tillgångar i ett tredje. I många fall är det en trygghet att få juridisk rådgivning och vägledning inför en flytt till eller från Sverige.

    För att vara på den säkra sidan

    Att byta land kan innebära att andra rättsregler än svensk rätt blir tillämpliga på din familjerättsliga situation. För att undvika oförutsedda negativa konsekvenser som påverkar din och din familjs situation är det viktigt att skaffa sig kunskap om vad det är som gäller t. ex. rörande arv och arvskifte, bouppteckning, skatt och deklaration. Vid upprättande av dokument som ska vara giltiga även utomlands, så som testamenten, äktenskapsförord, lagfarter och fullmakter, är kvalificerat stöd av en jurist att rekommendera. Lever du i en sambo- eller HBTQI-relation kan frågorna ofta bli än mer komplexa i samband med en utlandsflytt.

    Vi har samarbetspartners över hela världen

    Du kan tryggt vända dig till Familjens Jurist och få erfaren och kompetent hjälp av våra jurister i Sverige och våra samarbetspartners i andra delar av världen. Vi förstärker kontinuerligt vår expertis genom nära samarbeten med advokatbyråer i andra länder, våra s k Preferred Partners. Därutöver har vi flera medarbetare i Sverige med utländsk juristexamen, vilka därmed är experter på juridiken i hemlandet.

    Språkkunskaper i företaget

    Vi har en stor bredd av språkkunskaper i företaget och på utlandsenheten. 

    Strand utomlands
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden