Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Utlandsenheten

    Välkommen till Utlandsenheten - Familjens Jurists enhet för internationell privaträtt 

    I dagens globaliserade värld rör sig människor mellan länder i en allt större omfattning. Vi gifter oss, bildar familj och skiljer oss över nationsgränserna. Vi flyttar från Sverige eller till Sverige eller mellan olika länder för att exempelvis studera, arbeta eller bosätta oss. Det förekommer att man har medborgarskap i ett land, är bosatt helt eller delvis i ett annat land och har tillgångar i ytterligare andra länder.

    Rörligheten kan innebära att andra rättsregler än svensk rätt blir tillämpliga på din familjerättsliga situation. Sannolikt kommer juridiken i det land där du är medborgare och det land du väljer att bosätta dig i att ha konsekvenser för ditt och dina anhörigas liv. När det gäller exempelvis frågor om arv och arvskifte, bouppteckning, skatt och deklaration är det viktigt att anlita fackmannamässig hjälp för att få kunskap om vad som gäller för dig och din familjesituation. Även när det gäller upprättandet av dokument som testamenten, äktenskapsförord, lagfarter och fullmakter samt för att tillse att dessa blir giltiga även utomlands är kvalificerat stöd av en jurist till stor hjälp. Lever du dessutom i en sambo- eller HBTQI-relation blir frågorna ofta än mer komplexa vid en utlandsflytt.

    Du kan tryggt vända dig till Familjens Jurist och få erfaren och kompetent hjälp av våra  jurister i Sverige och av våra samarbetspartners runt om i världen. Vi förstärker kontinuerligt vår expertis genom nära samarbeten med advokatbyråer i Spanien, Frankrike och Portugal, våra s k Preferred Partners. Därutöver har vi flera medarbetare i Sverige med utländsk juristexamen, vilka därmed är experter på juridiken i hemlandet.

    Kontakt

    Mail: utland@familjensjurist.se 
    Postadress: Box 38005, 100 64 Stockholm

    Språkkunskaper i företaget

    Vi har en stor bredd av språkkunskaper i företaget! Vi har jurister som pratar norska, danska, finska, engelska, franska, tyska, polska, italienska, spanska, portugisiska, turkiska, syrianska, arabiska, somaliska, ungerska, rumänska och persiska! Kontakta Utlandsenheten så hjälper vi dig till rätt person.

    Strand utomlands
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden