Sidförslag
  Kontor
   Kontakta oss
   0771-771 070
   article_img

   Gåvobrev

   Om du vill ge bort ett hus eller en del av en fastighet till en annan person måste du upprätta ett gåvobrev. Det behövs för att Lantmäteriet ska kunna göra en ändring och för att mottagaren ska kunna få lagfart på fastigheten. Ett gåvobrev är också en bra idé om gåvan gäller en bostadsrätt eller något annat av högt värde. Det ska innehålla rätt uppgifter och information för att mottagaren ska kunna bli medlem i bostadsrättsföreningen.

   När gåvobrevet upprättas finns flera frågor att ta ställning till, t ex om gåvan ska vara ett förskott på arv eller inte? Ska gåvan vara mottagarens enskilda egendom eller ska den kunna delas mellan mottagaren och dennes partner om de separerar i framtiden?

   Vi hjälper till att upprätta och formulera ett juridiskt korrekt gåvobrev. Sedan ordnar du själv med undertecknande. Om det är en gåva mellan makar behöver gåvobrevet också registreras hos Skatteverket.

   Vad kostar det?

   Att skriva ett gåvobrev på telefon med hjälp av våra jurister kostar 2 400 kr. Skriver du det själv online kostar det 495 kr.

   Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden