Hoppa till innehållet

Familjärt med Familjens Jurist

Vad kul att du har hittat hit! Vi är väldigt glada över vårt samarbete med podcasten Familjärt. John, Johan, Melinda och vår jurist Sanne tar upp varför juridiken är viktig att tänka på i olika livssituationer. Vi hoppas att avsnitten ger dig uppslag på vad du kan behöva för att göra din framtid lite tryggare.

Juridik skapar trygghet

Livet består av många möjligheter och utmaningar där juridiken är ständigt närvarande. Vi vill att juridiken ska vara enkel och lätt att göra till en självklar del av livet.

 

Vill du ha personlig rådgivning?

Våra jurister ger dig rådgivning utifrån din situation via video, telefon eller på kontor.

Gör digitala dokument själv i vår onlinetjänst

Juridik behöver inte vara krångligt. Med vår onlinetjänst kan du enkelt skriva dokument själv.

Podcasten med Familjens Jurist

Om du har missat något avsnitt och vill veta mer om varför juridiken är viktig att ha på plats, så går det att lyssna på dem i efterhand. Du kan också läsa mer om olika livssituationer och våra tjänster längre ner på den här sidan.

Lyssna på avsnitten

Att bilda familj

Att bli förälder tillhör en av de allra största upplevelserna i livet. Plötsligt finns en helt ny människa att ta hand om och ha ansvar för. En barnfamilj kan idag se ut på en mängd olika sätt, det är fantastiskt men det är också viktigt att känna till vad lagen säger då det skiljer sig åt ibland beroende på hur familjebildningen ser ut.

Läs mer om att bilda familj

Att bli sambo

Att flytta ihop är ett stort steg. Två hem blir till ett och två viljor ska enas om färgen på soffan. Men det är också ett stort juridiskt steg. Därför är det klokt att ta reda på vad samboförhållandet innebär. Det finns flera frågor som är bra att diskutera för att skapa trygghet som sambor. 

Mer om att bli sambo

Att gifta sig

Få saker i livet är roligare än att gifta sig. Att säga ja förändrar livet för er båda. Även juridiskt. Som gift har du bättre juridiskt skydd än som sambo, men du får också en del skyldigheter. Därför finns juridiska frågor som är bra att känna till och reda ut för en trygg framtid tillsammans.

Läs mer om att gifta sig

Att planera för framtiden

Det är svårt att föreställa sig en framtid utan sig själv eller att man plötsligt inte kan ta hand om sig själv och sin ekonomi. Men för att dina nära och kära ska få det så bra som möjligt när du går bort kan det vara bra att känna till vad som händer, om något händer. 

Läs mer om att planera för framtiden

Att skiljas eller separera

Att skiljas eller flytta isär är sällan enkelt. Man skiljs från någon man älskat, eller fortfarande älskar. Mitt i en skilsmässa eller separation finns också praktiska och ibland svåra juridiska frågor som behöver lösas kring bostad, ekonomi och kanske barn.

Mer om separation och skilsmässa
Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden