Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Regnbågsfamilj

    Det finns egentligen ingen särskild regnbågsjuridik - svensk lag behandlar alla par lika. Idag är äktenskapsbalken könsneutral och adoption är möjlig för samkönade makar. Däremot lever HBTQI-personer ofta i familjekonstellationer som kan skapa särskilda juridiska behov. Till exempel skiljer sig reglerna om fastställande av föräldraskap i samkönade relationer från hur föräldraskap fastställs när ett barn föds inom ett äktenskap mellan en man och en kvinna.

    För familjer där fler vuxna än två valt att sätta ett barn till världen tillsammans, finns ett stort värde av att prata med en jurist. Då kan det behövas ett samäganderättsavtal för en gemensam bostad, eller ett testamente för att säkerställa arvsrätten. Testamente är extra viktigt i dessa familjer eftersom ett barn juridiskt sett bara kan ha två föräldrar.

    Vi kan hjälpa till

    Oavsett om du behöver juridisk rådgivning som rör insemination, surrogatmoderskap, adoption eller andra frågor om hur regnbågsfamiljen påverkas av familjerätten, hjälper vi gärna till. Vi har specialkompetens i familjejuridiska frågor som rör HBTQI-personer.

    Vi möter dig på ett sätt som passar dig

    Vi möter dig på ett sätt som passar dig; vi kan träffas på ett av våra kontor eller ha ett telefon- eller videomöte.

    Vi fortsätter att hålla avstånd, säkerställa god handhygien och om man känner symptom stannar man hemma. På alla våra kontor finns det tillgång till handsprit och munskydd.

    Par i en soffa
    Se vår film om

    Surrogatmoderskap

    Se vår film om

    Adoption

    Se vår film om

    Surrogatmoderskap

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden