Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Göra en Livsbesiktning®

    En betryggande titt in i framtiden

    Även om vi inte kan svara på vart ditt liv är på väg vågar vi lova att det kommer bjuda på överraskningar. Även sådana du helst sluppit. Olyckor sker, känslor svalnar och nya känslor blossar upp. När det sker är risken stor att du upptäcker regler och lagar som påverkar dig och kan göra en redan svår situation ännu krångligare.

    Få är insatta i familjejuridik. Därför bjuder vi dig på en kostnadsfri Livsbesiktning® (värde ca. 950 kr). Du får då prata med en av våra jurister som analyserar just din familjejuridiska situation och ger svar på vad som händer med dina tillgångar och relationer om du till exempel skulle gå bort eller separera. Du får även veta hur du kan förbereda dig och vad du kan göra för att få det som du vill.

    Börja med att se över frågorna nedan. Om flera av påståendena stämmer in på dig rekommenderar vi dig att du bokar en Livsbesiktning®. Det är tryggt att veta vad som händer i framtiden. Det kostar dessutom ingenting. 

    Jag är sambo...

    • och vill att min sambo ska ärva mig
    • och har barn sedan tidigare
    • och betalade mer än min sambo när vi köpte bostaden
    • och har köpt saker till det gemensamma hemmet för egna pengar
    • och vill kunna behålla ”mitt” om vi någon gång separerar

    Jag är gift...

    • och har barn sedan tidigare
    • och har ärvt något som jag vill ska stanna inom min släkt
    • och äger mycket mer än min make/maka
    • jag vill kunna behålla ”mitt” om vi någon gång skiljer oss

    Jag är ensamstående...

    • utan barn och vill själv bestämma vem som ska ärva mig
    • utan barn och vill inte att mina föräldrar ska ärva mig om något händer

    Jag har barn...

    • och vill inte att mitt barn ska dela arvet med sin make/maka vid separation/skilsmässa 

    Jag äger...

    • en lägenhet, villa eller fritidshus
    • något som jag vill att någon ska ärva

    Med anledning av Coronaviruset

    Vi erbjuder alla våra kunder möjligheten att välja mellan möte på kontor, video- eller telefonmöte. Här kan du läsa mer om de åtgärder vi gjort inom vår organisation.

    Vad är en framtidsfullmakt?

    Fråga

    Vad är en Framtidsfullmakt och hur kan den hjälpa mig?

    Svar

    En framtidsfullmakt är en fullmakt som du kan ge till en annan person i förebyggande syfte. Det är en fullmakt som ger fullmaktshavaren rätt att ta beslut i personliga och ekonomiska frågor när fullmaktsgivaren inte längre själv kan fatta sådana beslut. Fullmakten är avsedd att gälla när fullmaktsgivarens hälsotillstånd är sådant att han eller hon inte längre har förutsättningar att ha hand om de angelägenheter som fullmakten avser. I framtidsfullmakten kommer fullmaktsgivaren att kunna specificera vilka lägen och vilken typ av beslut fullmaktshavaren kommer att ha rätt att agera i.

    Läs mer om framtidsfullmakt.

    Vad är juridik?

    Fråga

    Vad är juridik och hur kan den göra skillnad?

    Svar

    Om man slår upp ordet juridik beskrivs det i böcker lite torrt som läran om rättsreglernas tolkning och tillämpning.

    För oss som arbetar vid Familjens Jurist är juridiken inte bara lagar och paragrafer utan ett av verktygen för att kunna hjälpa våra kunder genom livets olika faser. Det verktyget måste kompletteras med lyhördhet och erfarenhet för att komma till sin rätt. Juridik omfattar många situationer så finns det också många olika inriktningar: finansrätt, straffrätt, arbetsrätt, familjerätt, miljörätt, folkrätt och medicinsk rätt är några exempel. Vi brinner för den juridiken som gör skillnad i människors vardag; familjejuridik, humanjuridik, privatjuridik är några av samlingsnamnen som inrymmer alla viktiga livshändelser.

    Familj som äter middag
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden