Kontakta oss
0770-77 00 97
Familjens Jurist
Kontakta oss
0770-77 00 97
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Deklaration för företagare – det här gäller

    Att navigera genom deklarationen kan vara en utmaning som företagare. Från komplicerade regler till det ständigt föränderliga skatteklimatet, är det lätt att känna sig överväldigad när det är dags att deklarera. Om du driver ditt företag som ett aktiebolag ska du deklarera ditt resultat och skattemässiga justeringar på Inkomstdeklaration 2. Driver du i stället företaget som enskild näringsverksamhet (enskild firma) ska du redovisa resultatet från verksamheten i en NE-bilaga, som lämnas in tillsammans med din privata deklaration. Vår skattejurist Ola Aronsson förklarar vad som gäller.

    Deklarera andelar i fåmansaktiebolag (blankett K10)

    Om du äger andelar i ett fåmansaktiebolag ska du lämna in blankett K10 som bilaga till din inkomstdeklaration. I K10:an redovisar du den utdelning som du har tagit ut från bolaget eller den kapitalvinst som du gjort vid försäljning av aktier i bolaget. I blanketten beräknar och redovisar du även ditt gränsbelopp som styr hur mycket framtida utdelning du kan ta ut till låg beskattning.

    Deklarera kapitalinkomster

    Har du sålt aktier, fonder eller andra värdepapper under förra året? Då behöver du redovisa försäljningarna på blankett K4. Om du har sålt en privatbostad ska denna försäljning deklareras på blankett K5 (fastighet) eller blankett K6 (bostadsrätt).  Försäljning av en näringsfastighet ska redovisas på blankett K7.

    Behöver ditt företag hjälp att deklarera? Just nu erbjuder vi 15 % rabatt på vårt timarvode till alla företagare som behöver hjälp med enskilda bilagor eller med hela deklarationen. Erbjudandet gäller om du bokar möte senast 30/4 2024.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden