Kontakta oss
0770-77 00 97
Familjens Jurist
Kontakta oss
0770-77 00 97
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Starta

    Att förverkliga drömmen om att starta företag är det många som vill göra, men det är inte alltid en spikrak väg. Frågor och osäkerheter kan uppstå längs vägen, och när mycket står på spel är det viktigt att fatta rätt beslut. Här finner du råd som kan underlätta din resa, oavsett var du befinner dig i företagets uppstart.

    Fyra tips vid uppstart av företag 

    • Kolla upp olika startup-nätverk och forum för nyföretagare. Man kan exempelvis få hjälp med att finslipa sin affärsidé eller komma i kontakt med investerare och andra finansiärer. 
    • Gå in på verksamt.se för att enkelt sköta registreringen av ditt företag hos Bolagsverket och Skatteverket. Där finns även massor med bra läsning och tips på saker du behöver tänka på. 
    • Är ni två eller flera som startar företaget ihop bör ni skriva ett aktieägaravtal eller kompanjonavtal. På så sätt minskar ni risken för att onödiga konflikter uppstår längre fram.
    • Se över din skattesituation.

    Vilken företagsform passar dig?

    De vanligaste företagsformerna i Sverige är enskild firma och aktiebolag. Men vad är skillnaderna mellan dessa två företagsformer och vilken ska man välja?

    1. Enskild firma (enskild näringsverksamhet) kräver inget startkapital och är enkelt att sätta igång med. Det är en företagsform som passar bra om du inte har så höga vinster i verksamheten och inte heller har några anställda. Nackdelen med enskild firma är att du har ett personligt ansvar för företagets skulder och förpliktelser.

    2. Aktiebolag kräver ett minsta startkapital (aktiekapital) på 25 000 kr och medför krav på årsredovisning och ytterligare administration. Med ett aktiebolag har du en begränsad personlig risk och det är en tydlig skillnad på företagets och din personliga ekonomi. Aktiebolag passar oftast bäst om du ska ha anställda i företaget.
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden