Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Servitutsavtal

    Ett servitutsavtal är ett skriftligt avtal som reglerar den rätt någon har att på olika sätt utnyttja någon annans fastighet. Det kan vara rätten att utnyttja en väg, en brunn, avloppsledningar eller en brygga.

    Servitutet kan även vara formulerat så att man på ett visst område på en fastighet inte får plantera träd som kan störa en grannes utsikt. Servitut är knutna till en fastighet och inte till en ägare. Därför är det viktigt att innan köp av fastighet undersöka om det finns några servitut knutna till fastigheten.

    Vill du skriva ett servitutsavtal?

    På vår plattform Legalite kan du upprätta ett kostnadsfritt servitutsavtal som du sedan registrerar hos Lantmäteriet för att det ska bli giltigt för fastigheterna. Om du har mer komplicerade frågor eller önskemål kring ett nytt servitutsavtal, eller kanske behöver hjälp med borttagning av ett befintligt, kan du alltid boka en tid med en av våra erfarna jurister på Familjens Jurist.

    Sommarstuga med flaggstång
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden