Sidförslag
  Kontor
   Kontakta oss
   0771-771 070
   article_img

   Hyresrättsjuridik

   Funderar du på att hyra eller hyra ut bostad? Att ingå ett hyresavtal avseende bostad innebär såväl rättigheter som skyldigheter för både hyresgäst och hyresvärd. Vilken hyra ska betalas och när? Om hyran inte betalas, hur blir hyresvärden av med sin hyresgäst och hur kan hyresgästen ändå få möjlighet att bo kvar? Får man som hyresgäst tapetsera om i lägenheten? Vem är ansvarig för skador på lägenheten?

   Många frågor kan uppkomma om du hyr din bostad eller om du har tänkt hyra ut den till någon. Även om det inte finns något krav på skriftligt avtal enligt lag, om inte hyresgästen eller hyresvärden begär det, så rekommenderar vi att dokumentera avtalsvillkoren i ett skriftligt avtal. Om det blir tvist mellan hyresgäst och hyresvärd avgörs dessa i de flesta fall av hyresnämnden, som är en specialdomstol för dessa tvister. De hyres- och bostadsrättstvister som hyresnämnden inte kan avgöra prövas av allmän domstol.

   Vänd dig till oss med frågor om hyresjuridik

   Om du ska hyra ut till annan eller om du hyr din bostad kan Familjens Jurist hjälpa dig med det juridiska, att upprätta och tolka avtal samt företräda dig som ombud i hyresnämnden vid en tvist.

   Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden