Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Bodelning mellan sambor

    Att ta steget och gå skilda vägar är sällan ett enkelt beslut. Förutom att det kan vara svårt känslomässigt, kan det även innebära både praktiska och juridiska frågor som behöver lösas när man varit sambor.

    Vad ingår i en bodelning mellan sambor?

    Om ni är sambor och ska separera kan en bodelning göras om någon av er begär det. Då delas värdet av bostad och bohag som ni köpt för gemensamt bruk, efter avräkning för skulder. Med bostad menas hyresrätt, bostadsrätt eller fastighet och bohaget är det som finns i bostaden som tillexempel möbler och vitvaror. Skulder räknas normalt bara med ifall de är direkt kopplade till något i hemmet som ni köpt för gemensam användning.

    I en bodelning mellan sambor ingår inte fritidshus och annan sådan egendom som ni var och en köpt och som inte är er bostad eller ingår i ert gemensamma bohag.

    Du kan begära bodelning senast ett år efter att ett samboförhållande upphört på grund av separation. Vid dödsfall ska en begäran om bodelning göras senast vid bouppteckningsförrättningen.

    Vi kan hjälpa er med bodelningen 

    Det är ofta lättare att reda ut frågorna kring en bodelning om man tar hjälp av en utomstående som vet vilka lagar och regler som gäller. Våra erfarna jurister har stor erfarenhet av familjejuridik och bodelningar, och de kan hjälpa er med bodelningen. Ni väljer själva om ni vill träffa oss på ett av våra kontor eller få hjälp via telefon. Om ni föredrar att göra ert bodelningsavtal själva, men med juridisk vägledning, kan ni använda er av vår onlinetjänst. 

    Här kan ni se Familjens Jurists prislista och boka tid.

    Vi möter dig på ett sätt som passar dig

    Nu när restriktionerna till följd av coronaviruset lättar öppnar vi upp, men vi gör det med ansvar. Vi kan träffa dig på ett av våra kontor eller ha ett telefon- eller videomöte, du väljer det sätt som passar dig bäst.

    Vi fortsätter även att hålla avstånd, säkerställa god handhygien och stannar hemma vid symptom. På alla våra kontor finns det tillgång till handsprit och munskydd.

    Bodelning Familj på kulle

    Familjens Jurists podd

    Lyssna på vår mikropodd om bodelning där vi tar upp det viktigaste du behöver veta på bara fem minuter. I podden går vi igenom skillnaderna mellan gifta och sambor, vanliga missuppfattningar och hur du undviker de vanligaste fällorna vid bodelning.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden