Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Bodelning med coachande samtal

    Att gå skilda vägar är sällan ett enkelt beslut. Förutom att det kan vara svårt känslomässigt innebär det många praktiska och juridiska frågor som behöver lösas. Vi kan hjälpa er att få juridiken på plats, men också erbjuda vägledning för att förebygga konflikter, något som är extra viktigt om ni har barn tillsammans. Vi rekommenderar därför att ha coachande samtal för att få ut mer av juridiken. 

    Juridik + coachande samtal = sant

    Vi tycker det är viktigt att sätta familjens välmående i fokus och förebygga konflikter, framför allt om det finns barn med i bilden. Därför har vi arbetat fram en metod där vi vägleder människor genom skilsmässan eller separationen genom att kombinera juridik och coachande samtal med terapeut. Metoden innebär att ni blir erbjuden coachande samtal där ni utgår från konkreta frågeställningar som hjälper er att hantera situationen på bästa sätt. Vi hjälper er att bryta upp och inte bryta ner, så att det blir enklare för er att separera på ett hållbart sätt.

    Om ni är överens – Skriv bodelningsavtalet enkelt själva!

    Om ni är överens kan ni enkelt skriva bodelningsavtalet i vår digitala dokumenttjänst. Hos oss kan ni välja att köpa ett digitalt avtal där det ingår ett coachande samtal (50 min) med en terapeut på Mind Sverige.

    Fördelar med vår digitala tjänst:

    • Billigare. Dokumentet är redan utformat av jurist, vilket gör det mer kostnadseffektivt för er.
    • Snabbare. Ni kan skriva dokumentet när som helst, när det passar er.
    • Smidigare. Dokumentet är självinstruerande och ni kan fylla i det på egen hand.

    Ni betalar inte förrän i slutet av processen, vilket gör att ni kan testa vår tjänst kostnadsfritt innan ni bestämmer er.

    Om ni inte är överens – Ta hjälp av vår jurist

    Ibland kan det lättare att reda ut frågorna genom att ta hjälp av en utomstående som vet vilka lagar och regler som gäller. Det kan därför vara klokt att ta hjälp av en jurist. 

    Väljer ni att anlita någon av våra jurister för bodelning blir ni erbjudna coachande samtal med en terapeut på Mind Sverige. Erbjudandet innehåller två samtal; ett innan mötet med juristen och ett efter.

    Olika typer av bodelning

    I ett bodelningsavtal delar ni upp era tillgångar och skulder. Det är olika regler som gäller vid bodelningen beroende på om ni varit gifta eller sambor. En bodelning mellan makar kan göras under pågående äktenskap eller när äktenskapet upphör på grund av skilsmässa eller dödsfall. En bodelning mellan sambor görs bara om någon av er begär det.

    Läs mer om olika typer av bodelning

    Bodelning Familj på kulle

    Coachande samtal ingår

    Familjens Jurists podd

    Lyssna på vår mikropodd om bodelning där vi tar upp det viktigaste du behöver veta på bara fem minuter. I podden går vi igenom skillnaderna mellan gifta och sambor, vanliga missuppfattningar och hur du undviker de vanligaste fällorna vid bodelning.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden