Sidförslag
  Kontor
   Kontakta oss
   0771-771 070
   article_img

   Äktenskapsförord

   Att vara gift är att dela allt, även när det gäller pengar. Men kanske finns det ett fritidshus som någon av er ärvt och som ni vill ska finnas kvar i släkten vad som än händer? Eller kanske har någon av er byggt upp ett företag eller ett stort privat pensionssparande? Om ni inte vill dela värdet av allt vid en skilsmässa eller om någon av er avlider behöver ni skriva ett äktenskapsförord. Annars delas värdet av all egendom lika, oavsett vem som köpt egendomen eller sparat ihop pengarna. Det är bara egendom som gjorts till enskild genom äktenskapsförord, gåvobrev eller testamente som undantas från bodelningsreglerna.

   För att ett äktenskapsförord ska vara giltigt behöver det bl a registreras hos Skatteverket och vara undertecknat av båda makarna.

   När ni har upprättat äktenskapsförordet ordnar ni själva med undertecknande och registrering hos Skatteverket.

   Vad kostar det?

   Att skriva ett äktenskapsförord på telefon med hjälp av våra jurister kostar 2 400 kr. Skriver du det själv online kostar det 495 kr.

   Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden