Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Som kund hos en Sparbank får du ett unikt erbjudande hos oss

    Familjens Jurist och Sparbankerna har ett nära samarbete där du som kund hos en Sparbank kan få hjälp med familjejuridiska frågor. Förutom ett ökat skydd och trygghet för dig och dina närmaste får du som kund hos en Sparbank dessutom förmånliga rabatter på de frågor du vill få hjälp med. Du kan välja att träffa en jurist eller få hjälp över telefon.

    Rabatt till dig som kund hos en Sparbank

    • Få hjälp av en jurist på något av våra kontor eller över telefon: 10% rabatt

    • Upprätta själv online: 20% rabatt

    För att ta del av rabatten behöver du uppge rabattkoden Sparbankskund vid bokning eller innan du betalar på vår digitala tjänst. 

    Exempel på avtal och andra juridiska dokument som vi kan hjälpa dig med är: 

    Samboavtal

    Med ett samboavtal kan du gå runt sambolagens bodelningsregler helt, men också delvis. Exempelvis kan ni välja att bodelningsreglerna inte ska gälla sambobostaden men att den övriga samboegendomen ska delas lika enligt sambolagen.

    Skuldebrev

    Ett skuldebrev kan upprättas om du och din partner går in med olika stor andel av exempelvis kontantinsatsen i ert nya hem. Istället för att ändra ägarfördelningen kan ni då upprätta ett skuldebrev på skillnaden i insatsen.

    Testamente

    I ett testamente kan du själv välja vem som ska ärva dig. Det är extra viktigt om du är sambo då sambor inte ärver varandra.

    Livsbesiktning®

    En Livsbesiktning® är en kostnadsfri genomgång av din familjejuridiska situation. Tillsammans med en jurist går du igenom din situation och hittar de juridiska skydd som kan göra din tillvaro mindre dramatisk.

    Med anledning av Coronaviruset

    Vi erbjuder alla våra kunder möjligheten att välja mellan möte på kontor, video- eller telefonmöte. Här kan du läsa mer om de åtgärder vi gjort inom vår organisation.

    Vad kostar det?

    Fråga

    Vad kostar det att anlita Familjens Jurist för juridiska tjänster?

    Svar

    Kostnaden för våra juridiska tjänster beror på vad du vill få hjälp medPå våra vanligaste tjänster kan vi erbjuda dig ett fast pris. För de tjänster som inte har ett fast pris betalar du oss per timme. I de ärenden där vi arbetar på timtaxa får du alltid ett kostnadsförslag av oss innan vi påbörjar ditt ärende. Här kan du se vår prislista. 

    Som kund hos en Sparbank har du rätt till 10% rabatt, både när du får hjälp över telefon eller om du träffar oss på ett kontor.

    Väljer du att själv skapa avtalen i vår onlinejtänst så får du 20% rabatt. Använd koden Sparbankskund i betalsteget för att ta del av din rabatt.

    Hur får jag avtalet/en?

    Fråga

    Hur levereras de juridiska dokumenten till mig?

    Svar

    Väljer du att boka ett personligt möte får du oftast efter det inledande mötet det juridiska dokumentet skickade till din e-postadress som ett första utkast. Då kan du sen i lugn och ro gå igenom dokumenten. När juristen färdigställt den slutgiltiga versionen kan dokumentet skickas till dig med post eller e-post, beroende på vad du föredrar. Samma sak gäller om mötet sker över telefon.

    Hur görs betalningen?

    Fråga

    Hur betalar jag?

    Svar

    Om du träffar en jurist på ett kontor, eller över telefon, betalar du din rådgivning och dina dokument genom en faktura som ställs ut i efterskott med 14 dagars betalningsvillkor.

    Hur går det till när jag anlitar Familjens Jurist?

    Fråga

    Hur bokar jag ett möte med Familjens Jurist?

    Svar

    Du väljer hur du vill bli kontakad av oss, antingen bokar vi en tid på kontoret eller över telefon. Vi kommer att kontakta dig per telefon fär att tillsammans hitta en tid som passar för dig och för en jurist. Du får alltid en bokningsbekräftelse per e-post med den information du behöver inför ditt möte.

    Du kan även ringa oss på 0771-771 070 för att boka tid, för att få del av din rabatt behöver du uppge att du är kund hos en Sparbank.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden