Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Bouppteckna.se

    En ny digital tjänst, utvecklad av Familjens Jurist med stöd från Sveriges innovationsmyndighet Vinnova, ska göra det enklare för privatpersoner att upprätta en bouppteckning på egen hand. Med steg för steg-vägledning och ett förenklat språk ska tjänsten, som är den första i sitt slag, förhindra vanliga misstag som leder till att många bouppteckningar underkänns av Skatteverket.

    - Kunskapen om vad en bouppteckning innebär är generellt låg, och det kan vara krångligt att hantera den själv, så behovet av vägledning är stort. Samtidigt vet vi att långt ifrån alla kan, vill eller behöver anlita en jurist. Därför behövs en enkel och pedagogisk tjänst som den här. Den kan göra stor skillnad för enskilda individer som redan befinner sig i en utsatt situation, säger Carola Erixon Gyllenmyr, senior jurist och familjerättsexpert vid Familjens Jurist.

    Ska förhindra vanliga misstag

    Den nya tjänsten med namnet Bouppteckna är den första digitala lösningen på marknaden för att skapa en komplett bouppteckning. Den vänder sig primärt till personer som vill upprätta bouppteckning på egen hand, men som önskar en enklare och mer pedagogisk lösning än de alternativ som erbjuds idag. Tjänsten är utformad med ett enkelt och lättbegripligt språk, och förklarar svåra juridiska ord och begrepp.

    – Bouppteckningar som hanteras på egen hand blir oftare fel och måste göras om eller kompletteras. Vi vill ge människor chansen att förstå de olika stegen och att göra rätt från början. Det är dessutom ett sätt att förkorta processen eftersom risken att Skatteverket underkänner bouppteckningen minskar, säger Carola Erixon Gyllenmyr.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden