Hoppa till innehållet

Familjens Jurist lanserar Företagarens Jurist

Ska ge småföretagare ökad trygghet med viktiga avtal och personlig rådgivning

Familjens Jurist, Sveriges största familjerättsbyrå, utökar sin satsning på juridik för företagare och lanserar nu Företagarens Jurist. Erbjudandet omfattar såväl personlig rådgivning av erfarna jurister som juridiska avtal, exempelvis aktieägaravtal, anställningsavtal och fullmakter. Verksamheten vänder sig främst till mindre företag – målgrupper som ofta saknar tillräcklig juridiskt trygghet.

Vi ser ett växande behov bland småföretagare att få tillgång till juridisk hjälp på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Dessutom vet vi att alldeles för många saknar de dokument och avtal som krävs för att kunna bedriva verksamheten på ett tryggt sätt. Med vår expertis och långa erfarenhet kan vi göra stor skillnad för enskilda företagare som lägger ned enormt mycket tid och engagemang i sin verksamhet och inte har utrymme för juridiskt krångel, säger Peder Lundgren, jurist och ansvarig för Företagarens Jurist.

Utöver ren rådgivning erbjuder Företagarens Jurist hjälp med de avtal som småföretagare vanligtvis behöver, exempelvis aktieägaravtal, sekretessavtal, konsultavtal, anställningsavtal och fullmakter. Kunden gör sin beställning via plattformen www.foretagarensjurist.se och blir kort därefter kontaktad av en jurist som ställer viktiga kontrollfrågor och skräddarsyr avtalet utifrån företagarens specifika behov och önskemål.

– Vi kombinerar en enkel digital lösning med kvalitativ och personlig rådgivning per telefon. Det skapar större trygghet och ger betydligt högre kvalitet jämfört med om kunden ska göra allt själv i en standardiserad mall, vilket vi ser att många aktörer använder sig av idag.

Erbjudandet kommer successivt att byggas på med ytterligare avtal och rådgivningstjänster.

Vår målsättning är att vara den självklara juridiska partnern för småföretagare, där vi hanterar alla juridiska utmaningar de kan tänkas ställas inför, både i privatlivet och som företagare.

Extra stort rådgivningsbehov i samband med Coronaviruset

Behovet av juridisk rådgivning har ökat dramatiskt i takt med spridningen av Coronaviruset och de utmaningar som samhället, företag och enskilda individer står inför.

Vi får just nu mängder av frågor från oroliga småföretagare. Det kan handla om att de inte kan leverera enligt avtal, att de måste ställa in evenemang eller att konsulter inte kan utföra sina uppdrag.

Mitt generella råd är att satsa på dialog och diskussion, och snarare hitta lösningar än att benhårt stå fast vid vad som är avtalat och riskera att hamna i konflikter och tvister. Det här är en tid för omtanke – även i affärsrelationer, säger Peder Lundgren.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden