Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Generationsskifte

    När det är dags att lämna över stafettpinnen

    Ett sätt att lämna över företaget är genom generationsskifte. Oavsett orsaken till att du ska lämna vidare stafettpinnen gäller det att du har ordning på dina juridiska dokument i god tid innan. Av erfarenhet vet vi att väl planerade generationsskiften har större chanser att bli framgångsrika. Viktigast vid ett generationsskifte är att skriva juridiskt korrekta avtal för att skapa trygghet för alla inblandade. Avtal som ofta behöver skrivas inför ett generationsskifte är gåvobrev, reverser, äktenskapsförord och testamente. Våra jurister hjälper dig att se till att avtal och andra dokument inte innehåller några oklarheter som gör att de kan ifrågasättas efteråt.

    Bli tryggare i ditt företagande med vår Livsbesiktning® för företagaren

    I vår kostnadsfria Livsbesiktning® för företagare (värde ca 1 900 kr) går vi igenom vad som händer med ditt företag om du separerar eller avlider. Du kan välja att komma ensam, ta med din livskamrat eller din kompanjon. Ta med viktiga dokument som testamente och kompanjonavtal, så går vi igenom och diskuterar dem tillsammans. Ring oss på nummer 0771-771 070 så hittar vi en tid som passar dig.

    Ur vår vardag

    Hur påverkas barnens arv vid ett generationsskifte?

    Ewa äger alla aktier i Fåab AB. Hennes dotter Karin arbetar i bolaget och vill ta över verksamheten. Ewa är orolig för att ett generationsskifte skulle bli orättvist mellan Karin och hennes bror Bo. Går det att göra en rättvis fördelning mellan barnen?

    För att det ska bli rättvist mellan syskonen kan Ewa ge aktierna till Karin som gåva, med villkoret att Karin betalar en summa som motsvarar halva bolagets nettovärde till Ewa. Därefter kan Ewa ge den summan till Bo som gåva. Då har båda barnen fått lika stor del av bolagets värde. För att barnen inte ska förlora delar av gåvan vid en skilsmässa bör Ewa med hjälp av en jurist skriva ett gåvobrev som säger att gåvan ska vara enskild egendom. Ett första steg i processen är att boka en kostnadsfri Livsbesiktning® för företagare hos Familjens Jurist. Kontakta oss idag.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden