Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Framtidsfullmakt - ett nytt alternativ till god man!

    Både ålder och sjukdom kan göra att man i framtiden behöver hjälp med sina personliga och ekonomiska intressen. Fram till nu har det enda alternativet varit en slumpmässigt utsedd god man – nu kan du själv utse en person som du känner dig trygg med!

    Framtidsfullmakten ger dig möjlighet att själv utse vem som ska hjälpa dig om din livssituation förändras och du inte klarar dig själv längre. En framtids-
    fullmakt kan bara röra ekonomiska och personliga intressen. Det kan exempelvis handla om hjälp i kontakter med myndigheter, betalningar och ditt boende.

    Den största fördelen med att upprätta en framtidsfullmakt är att din framtid hamnar i händerna på någon du känner och litar på, exempelvis en familje-
    medlem eller vän. En person som känner dig och dina behov på ett helt annat sätt än en god man.

    När börjar en framtidsfullmakt gälla och vem avgör det?

    Framtidsfullmakten börja gälla då sjukdom eller ålder gör att du inte klarar din livssituation längre. Det är fullmaktshavaren som avgör när den börjar gälla om inget annat anges i dokumentet. Fullmaktshavaren måste dessutom tala om för dig och dina närmaste när framtidsfullmakten börjar gälla. Det enklaste sättet att upprätta en framtidsfullmakt är att ta hjälp av en jurist, eftersom det finns formkrav som måste uppfyllas för att den ska bli giltig.

    Boka tid hos en av våra erfarna jurister eller ring oss på 0771-771-070 så hjälper vi till att säkra framtiden ur ett juridiskt perspektiv.

    Hur kan en framtidsfullmakt hjälpa min mamma att känna sig tryggare?

    Fråga

    Min mamma är nu 79 år och har levt ensam de senaste 10 åren. Hon är orolig inför framtiden eftersom hon inte vet hur det kommer bli den dag då hon behöver hjälp med olika angelägenheter, speciellt då varken jag eller min syster bor kvar i hemstaden. Hur kan en framtidsfullmakt hjälpa henne att känna sig tryggare?

    Svar

    Vi rekommenderar att din mamma upprättar en framtidsfullmakt med barnen som fullmaktshavare. Bara att veta att någon hon litar på kommer att hjälpa henne kommer att minska hennes oro inför framtiden.

    Då ingen av syskonen bor kvar i hemstaden kan det vara klokt att dela på ansvaret. Det finns möjligheter att detaljerat beskriva olika uppgifter och ansvarsområden för flera personer i framtidsfullmakten. En kanske ansvarar för myndighetskontakter och den andra för ekonomi.

    Boka tid hos en av våra erfarna jurister eller ring oss på 0771-771-070 så hjälper vi till att säkra framtiden ur ett juridiskt perspektiv.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden