Hoppa till innehållet

Tryggare liv

Vad händer när något händer? Planera din framtid för ett tryggare liv.

Ett klokt sätt att börja planera sin framtid är att ställa sig själv frågor om hur man vill ha det. Vem ska ärva vad? Hur kan jag säkra framtiden för min partner? Behöver jag uppdatera mitt testamente?

Med ett testamente kan du bestämma vad som ska hända med dina tillgångar när du inte längre finns i livet. Som sambor är det extra viktigt att testamentera vad den efterlevande partnern ska ärva eftersom sambor inte ärver varandra enligt lag.

För gifta är det också bra att kunna säkra tillvaron för partnern om det finns särkullbarn, då särkullbarn har rätt att få ut sitt arv direkt vid sin förälders bortgång. Ett testamente kan reglera att särkullbarnet endast får rätt till sin laglott (t.ex. med möjlighet att särkullbarnet ska få ut hela sitt arv när även den kvarlevande maken är avliden), vilket skapar bättre förutsättningar för den kvarlevande maken att bo kvar i ert gemensamma hem.

Viktigt att tänka på

Då testamentet är en värdefull handling är det viktigt att det bevaras väl och kan visas upp i original efter din död. Det kan även finnas skäl till att tala med en jurist om att kombinera testamentet med äktenskapsförord eller samboavtal för att exempelvis reglera hur egendom ska fördelas mellan dig och din partner. Få är insatta i hur familjejuridiken påverkar dem om något skulle hända. Därför erbjuder vi en kostnadsfri Livsbesiktning®, där du och en jurist går igenom din situation och du får veta vad som händer med dina tillgångar om du till exempel skulle gå bort eller separera. Boka tid direkt på vår hemsida eller på 0771-771-070.

Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
Magnus Ladulåsgatan 65
Stockholm
Stockholm
11827
Sweden