Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Gåvobrev

    Att skänka bort saker är, juridiskt sett, inte helt enkelt. Är gåvan ett förskott på ett arv och ska det räknas som enskild egendom? Vissa gåvor måste vara skriftliga, andra inte. Ett välformulerat gåvobrev kan förebygga eventuella oklarheter och förhindra konflikter i framtiden.

    Fast och lös egendom

    En bil, ett bord eller en tavla är exempel på lös egendom. Vill du skänka lös egendom krävs det inte en skriftlig handling för att gåvan ska vara giltig, men det kan vara en fördel. Skänker du fast egendom, som exempelvis en fastighet, så måste gåvan göras skriftligt i ett gåvobrev.

    Gåvobrev med särskild förvaltning

    Ska du skänka något till barn och barnbarn och vill att någon annan förvaltar gåvan hjälper vi gärna till att formulera ett juridiskt korrekt gåvobrev. Boka i så fall möte med jurist på telefon.

    Vad kostar det?

    Att skriva ett gåvobrev online kostar efter din rabatt 645 kr (ordinarie pris 895 kr). Väljer du att ta hjälp av en jurist över telefon kostar det 2 190 kr (ordinarie pris 2 690 kr).

    Släkting och barn leker
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden