Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Äktenskapsförord

    Som gift delar man allt – livet,  bekymmer, saker och pengar. Men det finns kanske ett fritidshus som ska stanna i den enes släkt vad som än händer? Eller så har någon av er byggt upp ett eget företag som ni inte vill dela med er av vid en eventuell separation?

    Allt mitt behöver inte vara ditt

    Om man inte har ett äktenskapsförord så delas värdet av all egendom lika vid en skilsmässa eller om någon av er avlider. Detta oavsett vem som köpt egendomen eller sparat ihop pengarna, om egendomen är så kallat giftorättsgods. För att undgå bodelningsreglerna behöver ni skriva ett äktenskapsförord där ni bestämmer vad som ska vara enskild egendom.

    Äktenskapsförordet kan också under vissa förutsättningar skrivas omvänt för att göra enskild egendom till giftorättsgods. Enskild egendom kan nämligen vara saker som en av er fått av någon genom testamente eller gåva där det angivits att det ärvda eller skänkta är just enskild egendom.

    Kom ihåg att registrera äktenskapsförordet

    För att äktenskapsförordet ska bli giltigt behöver det undertecknas av båda makarna och registreras hos Skatteverket. Vill ni ändra äktenskapsförordet måste ni skriva ett nytt och registrera det igen.

    Vad kostar det?

    Med vår onlinetjänst kostar ett äktenskapsförord 645 kr (ordinarie pris innan rabatt är 895 kr). Du kan få hjälp av våra jurister att över telefon skriva ett äktenskapsförord, då kostar det 2 590 kr (ordinarie pris 3 090 kr).

    Bröllopspar på trappa
    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden