Sidförslag
  Kontor
   Kontakta oss
   0771-771 070
   Par på promenad i stad

   Samboavtal

   Att flytta ihop är spännande, härligt och ofta lite nervöst. Ett stort steg, både i livet och i juridiken. Att börja dela sitt liv med någon du tycker om är underbart, men också knepigt. Kompromisser i privatlivet är ju sällan enkelt. Skriver ni ett samboavtal är ni trygga med hur ni delar upp hemmet ifall det visar sig att ni inte klarar av att bo ihop.

   Vad är ett samboavtal?

   Med ett samboavtal kan du och din sambo gå runt sambolagens bodelningsregler helt, men också delvis. Ni kan exempelvis skriva att bodelningsreglerna inte ska gälla sambobostaden men att den övriga samboegendomen ska delas lika enligt sambolagen.

   Samboegendom

   Som sambor äger var och en av er det ni själva köper. Men vid en bodelning ingår bohag och bostad som ni har köpt för att använda tillsammans. Det spelar då ingen roll vem som betalat för en eventuell bostadsrätt, den ingår ändå i bodelningen och värdet av den ska fördelas lika mellan er om det är samboegendom. Om ni går in med olika insatser, exempelvis vid ett bostadsköp, behöver ni skriva juridiska dokument för att undvika att det blir orättvist vid eventuell separation eller dödsfall.

   Vad kostar det?

   Att skrive ett samboavtal med vår onlinetjänst kostar 345 kr, men då du är kund hos Nordea kan du utnyttja en rabatt på 250 kr. Ditt pris blir endast 95 kr. För att utnyttja rabatten behöver du uppge rabattkoden Nordea2018 vid betalning. 

   Väljer du att boka in ett telefonmöte med en jurist som sen hjälper er skriva ett samboavtal är priset 1 090 kr efter din rabatt på 500 kr (ordinarie pris 1 590 kr).

   Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden