Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Kontakta oss
    0771-771 070

    Medlåntagaravtal

    När man köper bostad och ansöker om lån hos banken kan banken kräva en medlåntagare för att bevilja bostadslånet.  

    En medlåntagare är person som tillsammans med låntagaren står med på ett lån och är solidariskt ansvarig för att lånet ska betalas tillbaka till banken. En medlåntagare kan exempelvis vara en förälder eller en sambo. I de flesta fall står medlåntagaren inte med som ägare till bostaden utan endast hjälper till så att låntagaren kan låna pengar från banken.

    Viktigt att tänka på för dig som medlåntagare

    Om du har gått in som medlåntagare är det viktigt att tänka på att om (den primära) låntagaren inte kan betala räntor och amorteringar för lånet så är det du som gentemot banken är ansvarig och kan krävas på betalning för lånet,  

    Genom att skriva ett medlåntagaravtal tillsammans med låntagaren kan du som medlåntagare säkra din juridiska situation.

    Vad kostar det?

    Väljer du att tillsammans med en jurist skriva ett medlåntagaravtal på telefon kostar det efter din rabatt 2 190 kr (ordinarie pris 2 690 kr). Att själv skriva den online kostar 375 kr (ordinarie pris 625 kr). Du aktiverar din rabatt i vår onlinetjänst genom att använda länken till vår onlinetjänst som finns på denan sida. 

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden