Sidförslag
  Kontor
   Kontakta oss
   0771-771 070
   Par på promenad i vackert landskap

   Framtidsfullmakt

   Ta hand om dig själv – innan någon annan gör det.

   Framtidsfullmakt är ett nytt, personligt alternativ till god man och förvaltare. Du kan själv välja vem eller vilka som ansvarar för dina personliga och ekonomiska intressen om du blir sjuk eller av annan anledning inte längre kan fatta egna beslut. Däremot gäller inte en Framtidsfullmakt beslut kring medicinsk vård eller tandvård. 

   Varför upprätta en framtidsfullmakt?

   1. En trygg framtid

   När åldern tagit ut sin rätt eller om en olycka händer, kan det vara för sent. Med en framtidsfullmakt undviker du risken att styras av en slumpmässigt utvald god man och du kan istället själv välja någon du litar på - en vän eller anhörig. 

   2. Underlättar för familjen

   Innan en god man eller förvaltare har utsetts står ofta anhöriga utan rättsliga möjligheter att hjälpa den som inte längre kan fatta egna beslut. Därför kan framtidsfullmakten innebära en trygghet. Då vet dina anhöriga vem eller vilka som har ansvar för dina personliga och ekonomiska intressen.

   3. En extra trygghet

   En vanlig fullmakt riskerar att förlora sin giltighet då fullmaktsgivaren har tappat sin förmåga att fatta självständiga beslut, exempelvis vid demens. Därför är det klokt att säkra upp med en framtidsfullmakt som börjar gälla vid denna tidpunkt.

   Vad kostar det?

   Väljer du att tillsammans med en jurist skriva en framtidsfullmakt på telefon kostar det efter din rabatt 2 690 kr (ordinarie pris 3 190 kr). Att själv skriva den online kostar 245 kr (ordinarie pris 495 kr). Väljer du att använda vår onlinetjänst skriver du in rabattkoden Nordea2018 vid betalning för att aktivera din rabatt.

   Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden