Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Kontakta oss
    0771-771 070
    Par på promenad i vackert landskap

    Framtidsfullmakt

    Ta hand om dig själv – innan någon annan gör det.

    Framtidsfullmakt är ett nytt, personligt alternativ till god man och förvaltare. Du kan själv välja vem eller vilka som ansvarar för dina personliga och ekonomiska intressen om du blir sjuk eller av annan anledning inte längre kan fatta egna beslut. Däremot gäller inte en Framtidsfullmakt beslut kring medicinsk vård eller tandvård. 

    Varför upprätta en framtidsfullmakt?

    1. En trygg framtid

    När åldern tagit ut sin rätt eller om en olycka händer, kan det vara för sent. Med en framtidsfullmakt undviker du risken att styras av en slumpmässigt utvald god man och du kan istället själv välja någon du litar på - en vän eller anhörig. 

    2. Underlättar för familjen

    Innan en god man eller förvaltare har utsetts står ofta anhöriga utan rättsliga möjligheter att hjälpa den som inte längre kan fatta egna beslut. Därför kan framtidsfullmakten innebära en trygghet. Då vet dina anhöriga vem eller vilka som har ansvar för dina personliga och ekonomiska intressen.

    3. En extra trygghet

    En vanlig fullmakt riskerar att förlora sin giltighet då fullmaktsgivaren har tappat sin förmåga att fatta självständiga beslut, exempelvis vid demens. Därför är det klokt att säkra upp med en framtidsfullmakt som börjar gälla vid denna tidpunkt.

    Vad kostar det?

    Väljer du att tillsammans med en jurist skriva en framtidsfullmakt på telefon kostar det efter din rabatt 2 490 kr (ordinarie pris 2 990 kr). Att själv skriva den online kostar 645 kr (ordinarie pris 895 kr). Du aktiverar din rabatt i vår onlinetjänst genom att använda länken till vår onlinetjänst som finns på denna sida. 

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden