Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Kontakta oss
    0771-771 070
    Underskrifter avtal

    Skuldebrev

    Att låna ut pengar till nära och kära är inget ovanligt. Men även om lånet sker personligen kan det vara klokt att upprätta ett skuldebrev för att undvika missförstånd och konflikter.

    Vad är ett skuldebrev?

    Ett skuldebrev fungerar som ett skriftligt bevis som talar om hur de utlånade pengarna ska betalas tillbaka. Exempelvis kan det förtydliga hur mycket som ska betalas, hur ofta och om det finns en eventuell ränta. Kanske finns det också ett visst datum då skulden ska ha återbetalats. 

    En vanlig situation där skuldebrev upprättas är när två partners köper en bostadsrätt eller ett hus tillsammans men betalar olika stor kontantinsats. Tillsammans med skuldebrevet behövs också ett samboavtal för att fördelningen vid en eventuell separation ska bli rätt i förhållande till respektive insats i köpet.

    Vad kostar det?

    Med vår onlinetjänst kostar det 500 kr att skriva ett skuldebrev (ordinare pris utan rabatt är 625 kr). Om du inte vill skriva skuldebrevet själv kan du få hjälp av våra jurister över telefon. Då kostar det 2 690 kr. 

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden