Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare
    Övrigt/annat

    Har man rätt att röka i sin lägenhet på ett särskilt boende?

    Var får man röka cigaretter? Jag är undersköterska och jobbar på ett särskillt boende för äldre och jag undrar om dem som bor där alltid har rätt att röka i sin lägenhet.

    Rådgivarens svar

    2020-12-30

    Hej och stort tack för att du vänder dig till oss med din fråga! Nedan kommer en redogörelse för vad som gäller.

    Får man röka var man vill?

    Det finns ingen lag som säger hur eller var man får röka på ett särskilt boende. Det är istället upp till de som står för det särskilda boendet som får ställa upp egna riktlinjer för vad som gäller angående rökning. Jag rekommenderar dig därför att kolla med de som ansvarar för boendet för att ta reda på vad som gäller.

    Har du några fler funderingar är du välkommen med en ny fråga.

    Fru Justicia
    Studentrådgivare Fru Justicia

    Fråga Juristen är en tjänst där du kan ställa juridiska frågor gratis. Frågorna besvaras av studenter från Familjens Jurists studentnätverk. Rådgivningen utförs efter bästa förmåga och Familjens Jurist ansvarar inte för ett visst resultat som kan uppkomma på grund av att du använder resultatet eller givna råd från Fråga Juristen i något sammanhang. Läs mer om Fråga Juristen här.

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden