Kontakta oss
0771-771 070
Kontakta oss
0771-771 070
Sidförslag
  Kontor
   Medarbetare

    Få barn

    Att bli förälder tillhör en av de allra största upplevelserna i livet. Plötsligt finns en helt ny människa att ta hand om och ha ansvar för. Att få barn är att se hela livet förändras.

    Det största ansvaret

    Att få barn tillsammans innebär ett gemensamt ansvar som är större än något annat – ni ansvarar för en annans liv. Fram tills barnet fyller 18 år är ni vårdnadshavare och förmyndare. Ibland finns en skyldighet att betala underhåll för ett barn tills den dag gymnasiestudierna är avslutade. Men ofta sträcker sig ansvaret längre än så. Bandet mellan barn och föräldrar är livslångt.

    Testamente, samboavtal eller försäkring, vad ger mitt barn extra trygghet?

    Det finns många sätt att skapa större trygghet för dig och ditt barn. Om du och den andra föräldern är sambor, eller om ni är gifta men också har barn som inte är gemensamma s k särkullbarn, kan det behövas ett testamente eller gåvobrev för att skapa rättvisa mellan barnen. Kanske vill ni fördela era tillgångar lika mellan alla barnen oavsett om de är egna eller bonusbarn. Eller så vill ni skydda era barn genom att ge dem något i gåva medan ni fortfarande lever. En livförsäkring kan vara ett sätt att bidra till barnens ekonomiska trygghet om något skulle hända dig innan de är vuxna och klarar sig själva. Vi förvarar gärna ditt testamente, så du vet säkert att det kommer fram när det behövs.

    Om du och den andra föräldern är gifta och bara har gemensamma barn, kommer barnen ärva er först den dag ni båda är borta. Oavsett om ni är gifta eller sambor bör ni skriva ett testamente, t ex om ni vill göra arvet till en enskild egendom. Läs mer om testamente.

    Vi kan hjälpa till

    Det finns många olika möjligheter att skapa större trygghet för både dig, din partner och era barn. Hos oss möter du erfarna jurister med stor kunskap inom familjejuridik.

    Mamma pappa och dotter
    Se vår film om

    Att bli förälder med Sara Curan

    Se vår film om

    Adoption med Caroline Sörgjerd

    Se vår film om

    Assisterad befruktning med Caroline Sörgjerd

    Familjens Jurist kan hjälpa dig med allt som rör familjejuridik. Med kontor och medarbetare från norr till söder så finns vi alltid nära dig.
    Magnus Ladulåsgatan 65
    Stockholm
    Stockholm
    11827
    Sweden