Sidförslag
  Kontor
   Kontakta oss
   0771-771 070
   article_img

   Som Skandiakund får du rabatt på familjejuridik

   Familjens Jurist och Skandia har ett nära samarbete där du som Skandiakund kan få hjälp med familjejuridiska frågor. Förutom ett ökat skydd och trygghet för dig och dina närmaste får du som Skandiakund dessutom rabatter på de frågor du vill få hjälp med. Du kan välja att träffa en jurist, få hjälp över telefon eller via mallar själv upprätta dokument genom Familjens Jurists digitala tjänst.

   Rabatten är olika stor beroende på vilken hjälp du väljer

   • Träffa en jurist på något av våra kontor: 750 kr i rabatt

   • Få hjälp över telefon: 500 kr i rabatt 

   • Upprätta själv online:  Kostnadsfritt under 2018!

   För att ta del av rabatten behöver du uppge rabattkoden Skandiakund vid bokning eller innan du betalar på vår digitala tjänst. 

   Exempel på avtal och andra juridiska dokument som vi kan hjälpa dig mer är: 

   Bodelningsavtal

   I ett bodelningsavtal anger ni hur er egendom och/eller giftorättsgods ska eller har fördelats mellan parterna vid en eventuell separation. Här kan du läsa mer om bodelning.

   Samboavtal

   Med ett samboavtal kan du gå runt sambolagens bodelningsregler helt, men också delvis. Exempelvis kan ni välja att bodelningsreglerna inte ska gälla sambobostaden men att den övriga samboegendomen ska delas lika enligt sambolagen. Läs mer om samboavtal här.

   Skuldebrev

   Ett skuldebrev kan upprättas om du och din partner går in med olika stor andel av exempelvis kontantinsatsen i ert nya hem. Istället för att ändra ägarfördelningen kan ni då upprätta ett skuldebrev på skillnaden i insatsen. Här kan du läsa om skuldebrev.

   Testamente

   I ett testamente kan du själv välja vem som ska ärva dig. Det är extra viktigt om du är sambo då sambor inte ärver varandra. Läs här om testamente.

   Livsbesiktning®

   En gratis genomgång av din familjejuridiska situation. Tillsammans med en jurist går du igenom din situation och hittar de juridiska skydd som kan göra din tillvaro mindre dramatisk. Här kan du läsa mer om vår tjänst Livsbesiktning®. 

    

   Du kan läsa mer om Skandias och Familjens Jurists samarbete här!

   Vad kostar det?

   Fråga

   Vad kostar det att anlita Familjens Jurist för juridiska tjänster?

   Svar

   För rådgivning över telefon så har vi en prislista med fasta priser, här hittar du den. Även för våra digitala tjänster så finns det en fast prislista, här kan du se priserna för våra gör-det-själv-tjänster.

   När du träffar en jurist på ett kontor lämnas alltid ett kostnadsförslag. Om du då väljer att inte anlita oss kommer du inte behöva betala för mötet med juristen.

   Hur får jag avtalet/en?

   Fråga

   Hur levereras de juridiska dokumenten till mig?

   Svar

   Väljer du att boka ett personligt möte så får du de juridiska dokumenten utskickade till din e-postadress för kommentar och eventuell justering. Om du vill kan sedan dokumenten skickas ut med vanlig postgång.

   Om mötet sker över telefon eller Skype så skickas dokumentet till din e-postadress för kommentar och eventuell justering.

   Skriver du dokumentet själv online så får du dokumenten levererade per e-post direkt när du gått förbi betalningssteget. Dokumenten kan du även ladda ner från vår digitala tjänst.

   Hur görs betalningen?

   Fråga

   Hur betalar jag?

   Svar

   Du betalar för din konsultation och dina dokument genom en faktura som ställs ut i efterskott med 14 dagars betalningsvillkor.

   Om du skriver/köper dokumentet online betalar du i antingen med faktura, kort eller direktbanksbetalning genom vårt samarbete med Svea Ekonomi.

   Kontaktuppgifter Skandia

   Fråga

   Hur kommer jag i kontakt med Skandia?

   Svar

   Hur går det till när jag anlitar Familjens Jurist?

   Fråga

   Vad händer när jag skickar in ett formulär för att boka ett möte?

   Svar

   Du kommer då bli kontaktad per telefon av vår bokningsenhet. Tillsammans hittar ni en tid som passar för dig och för juristen.

   Har du valt att boka ett möte på ett av våra kontor så skickar vår bokningsenhet ut en bekräftelse med alla information du behöver veta inför ditt möte.

   Ska möte ske över telefon eller Skype så kommer juristen att ringa upp dig på avtald tid.

   Hur tar jag del av rabatten?

   Fråga

   Hur säkerställer jag att jag får tar del av rabatten?

   Svar

   Bokar du ett personligt möte eller ett möte över telefon eller Skype är det viktigt att du kommer ihåg att fylla i rabattkoden Skandiakund i fältet ”beskriv ditt ärende”. Du kan även uppge rabattkoden när du pratar med vår bokningsenhet.

   Väljer du att använda våra digitala tjänster så fyller du i rabattkoden på sidan för betalning.