Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik

Som Sveriges största privatjuridiska byrå ska Familjens jurist också vara den mest attraktiva arbetsgivaren för ambitiösa jurister. Därför har vi utformat ett karriärprogram som ger våra medarbetare förmånliga villkor och goda möjligheter att påverka sin utveckling vad gäller både lön, ansvar och nyckelroller.

Genom vår storlek och styrka kan vi erbjuda många förmåner och möjligheter för dig som vill arbeta med familjerätt: varierande och utvecklande uppgifter och roller, trygghet i form av fast lön, förmånligt lojalitetsprogram, teknik och expertis i framkant och inte minst en modern syn på arbetslivet, där det är självklart att ha tid för familj och ett rikt liv vid sidan av jobbet.

Tydliga karriärvägar som specialist, chef och ledare
Hos oss är ambitionen att du ska bli marknadens skickligaste familjerättsjurist. Det möjliggör vi genom mätbara mål och tydliga karriärsteg som omfattar biträdande jurist, jurist och senior jurist. Det gör det enkelt att veta var du befinner dig och vad du förväntas uppnå i den roll du har. Utöver juristtjänsterna finns möjlighet att nå olika specialistroller och ledarroller som exempelvis biträdande kontorschef, kontorschef, teamledare och regionchef.

Lojalitetsprogram redan efter två år
Alla våra jurister som varit anställda i två år kan ansöka till vårt lojalitetsprogram, som innebär en högre grundlön och särskild lönerevision med särskilt årligt lönepåslag i tre nivåer för de jurister som uppfyller våra krav på kundnöjdhet, kvalitet, resultat och delaktighet i företagets utveckling. De som uppfyller kraven i lojalitetsprogrammet har även en större årlig utbildningspott.

Fasta löner och konkurrenskraftig lönetrappa
Hos Familjens jurist förekommer inga provisionsbaserade löner utan vi erbjuder fasta marknadsmässiga löner för alla anställda och villkor i nivå med de bästa av jämförbara arbetsgivare. Vi har självklart kollektivaval som bland annat innebär att alla medarbetare omfattas av försäkringar och tjänstepension. Varje år görs lönerevision utifrån dina resultat inom våra nyckelområden.

Kompetenslöfte – årlig pott för utbildning
Som jurist hos oss får du möjlighet att utvecklas under hela din karriär. Våra jurister erbjuds både intern och extern utbildning och har dessutom en årlig utbildningspott att använda till egen extern utbildning. Vi uppmuntrar anställda att praktisera hos våra utländska samarbetspartners, delta i företagets utveckling och representera Familjens jurist vid olika aktiviteter. Med vår ambition att bidra till samhällsnytta värdesätter vi också initiativ och engagemang för ideellt juridiskt arbete.

Mentorskap och coachning
På Familjens jurist är det självklart att dela kunskap och erfarenhet eftersom det lyfter både hela företaget och varje jurist. Därför erbjuder vi mentorskap och coachning på olika nivåer och handledare eller faddrar för nyanställda. Vår helpdesk och vårt juristnätverk är andra delar i vårt system för att hela tiden höja kompetensen och ge stöd i våra juristers arbete och utveckling.

Tydliga mål och förväntningar
Lojalitetsprogrammet och de olika karriär- och lönestegen baseras på tydliga mål och förväntningar vad gäller debiteringsgrad, kundnöjdhet, kvalitet och kompetens samt engagemang i att främja företagets utveckling. En årlig utvecklingsplan som du gör tillsammans med din chef ger stöd och förutsägbarhet i vad som krävs för att ta nästa steg i din utveckling och karriär hos Familjens jurist.

Fler läsvärda sidor

Möt några av oss
Medarbetarna är det viktigaste vi har. Därför vill vi låta dem själva berätta om sin yrkesroll och varför de trivs på Familjens jurist.
Vi hoppas att det kan inspirera dig till att börja jobba hos oss. 
Läs intervjuerna här.

Sök lediga jobb
Här hittar du alla aktuella lediga jobb hos oss och kan läsa mer om utmaningarna du möter och kraven du ställs inför i respektive roll.
Se aktuella lediga jobb här.

Är du student?
Sök Familjens jurist-stipendiet för din uppsats inom familjerätt!
Läs mer om stipendiet här.

Hitta kontor